Sveiki.

Nekurant naujos temos, norėčiau, kad biškį man paaiškintumėt...
Citata Cezarijus rašė čia: Peržiūrėti žinutes
Šiaip būčiau linkęs pritarti Mindosy, jei klausau sintetika su dideliu žemų dažnių kiekiu midui nupjaunu apačią iki 50 ar 80Hz. Nebent pas tave labai gerai, o ne normaliai sumontuoti midai. Jei klausau muzika muzikalesnę, rokas ar panašiai, tada tik pilna juosta išjungus visus filtrus. subas iki 50hz, filtruoju grotuvu ir stiprintuvu, ar labai didelis blogis?
Jūs čia nemažai kalbat apie tai, kad subas pas jus nupjautas ir groja iki 50 Hz. Na, o aš, kiek girdėjęs, kad subas uždaroje dėžėje, realiai groja nuo maždaug 50 Hz (O iki 50 Hz labai tyliai?)? Tai ar čia gaunasi, kad daug kas iš jūsų naudoja to subo labai labai mažai ir labai siaurame dažnių diapozone, ar subai uždarose dėžėse gali groti normaliai ir nuo kokių 20 Hz? O gal pas jus visus subai portinėse dėžėse? Nes jei uždaroje dėžėje ir groja tyliai labai iki 50 Hz, o nupjautas iki 50 Hz, tai jis vos jaučiamas?

Geltona spalvos kreivė priklauso garsiakalbiui patalpintam uždaro tipo dėžėje, kurios tūris yra ~46 litrai. Šiuo atveju gaunamas optimalus parametras Qtc ir jo vertė yra lygi 0,707 (taip vadinamas damping factor) (čia pagal Butterworth teoriją). Tokiu atveju garsiakalbio dažnuminė charakteristika gaunama pakankamai lygi ir manome, kad ši sistema dirba nuo 54Hz.
Šaltinis: http://www.i-klubas.lt/index.php?opt...d=27&Itemid=53

Pas mane patį subas JL 13W1 uždaroje dėžėje, maždaug 50 litrų, kiek žinau, pats garsiakalbis gali groti nuo kažkur 20 Hz (Gal labai tyliai)? Bet kadangi jis uždaroje dėžėje, tai realiai normaliai grot turėtų kogero nuo 50 Hz? Ar nuo kiek jis maždaug realiai groja? Šiaip pats bosas iš jo skamba pakankamai minkštas sakyčiau, bet tai gal čia ir yra nuo maždaug 50 Hz?

Ir beje, jei vienas žemadažnis skaitosi gali groti nuo 28 Hz, o kitas nuo 20 Hz, bet juos įdėjus į kiekvienam atitinkamo dydžio dėžę, jie gros vis tiek panašiai žemai? Tarkim nuo maždaug 50 Hz?

Beje, minkštas ar kietas bosas skamba iš subo, tai priklauso tik nuo to, kurie garsiakalbio dažniai skamba stipriau? (Tarkim jei subas skamba minkščiau už kitą subą prie tų pačių nustatymų, tai reiškia, kad jis garsiau groja žemesnius dažnius, o tas kuris kiečiau, tai proporcingas garsiau groja šiek tiek aukštesnius?)

Na žodžiu, kuo daugiau visko skaitau, tuo realiai daugiau klausimų. Todėl džiaugčiaus ir būčiau dėkingas, jei ponai man nors kiek paaiškintų iš mano čia užduotų...