+ Reply to Thread
Rodyti rezultatus nuo 1 iki 23 iš 23

Tema: Grotuvas ar stiprintuvas.

Hybrid View

Savas ZaXaS is an unknown quantity at this point ZaXaS's Avatar
    Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą Grotuvas ar stiprintuvas.

Sveiki, iškilo toks klausimas: turime maždaug vienodo lygio stiprintuvą ir grotuvą, kurį iš jų labiau verta keisti geresniu? Kuris gali atnešti daugiau gėrio į turimą sistemą? Aš kažkodėl galvoju, kad stiprintuvas

Kalbu daugiau apie butinę aparatųrą.

P.S. Namų audio sistemo skilties "bendros diskusijos" nera, tai temą talpinu čia

Savas JDM is on a distinguished road JDM is on a distinguished road JDM's Avatar
    Registracijos data
    Sep 2007
    Vieta
    Klaipėda
    Amžius
    40
    Žinučių
    224

Pagal nutylėjimą

pagalvok kas pirmiau - signalas ar jo stiprinimas

beausis :) manacas is on a distinguished road manacas is on a distinguished road manacas is on a distinguished road manacas's Avatar
    Registracijos data
    Jul 2007
    Vieta
    Calgary, Canada
    Amžius
    41
    Žinučių
    895

Pagal nutylėjimą

Manau, kad bet kokiu atveju grandinės stiprumas priklauso nuo silpniausios grandies stiprumo

"Garso Harmonija" Jazzas will become famous soon enough Jazzas will become famous soon enough Jazzas will become famous soon enough Jazzas will become famous soon enough Jazzas's Avatar
    Registracijos data
    Aug 2007
    Vieta
    Klaipėda
    Amžius
    42
    Žinučių
    723

Pagal nutylėjimą

Aš už šaltinį! Kodėl? Bent jau mano įsitikinimu, jei garso šaltinis blogas, kad ir kokios geros sekančios grandys, užmušto garso neatgaivins. Nors dažniausiai visi daro atvirkščiai

Savas Amigos is on a distinguished road
    Registracijos data
    Jan 2004
    Vieta
    Vilnius
    Amžius
    43
    Žinučių
    602

Pagal nutylėjimą

Citata Jazzas rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Aš už šaltinį! Kodėl? Bent jau mano įsitikinimu, jei garso šaltinis blogas, kad ir kokios geros sekančios grandys, užmušto garso neatgaivins. Nors dažniausiai visi daro atvirkščiai
    Sutinku , bet ir blogu stiprinimu galima užmušti gera signalą

Savas spydas will become famous soon enough spydas will become famous soon enough spydas will become famous soon enough spydas will become famous soon enough
    Registracijos data
    May 2004
    Amžius
    48
    Žinučių
    803

Pagal nutylėjimą

Jeigu tai spręst kaip loginį uždavinį - tai reikia keisti arba abu arba nieko Keičiant tik vieną jų, sistemos lygis vistiek lieka silpniausio komponento lygyje, t.y. kur buvo. O babkės išmestos.
    The only brand I can not stand is a music that I hear.

Savas Amigos is on a distinguished road
    Registracijos data
    Jan 2004
    Vieta
    Vilnius
    Amžius
    43
    Žinučių
    602

Pagal nutylėjimą

Citata spydas rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Jeigu tai spręst kaip loginį uždavinį - tai reikia keisti arba abu arba nieko Keičiant tik vieną jų, sistemos lygis vistiek lieka silpniausio komponento lygyje, t.y. kur buvo. O babkės išmestos.
    Klysti, kiekvienu atveju atsiranda pokyčiu. Kiekvienas daigtas ineša savo bruožu
    Aišku geriau keisti viska, bet galima ir eksperimentu keliu eiti ir mėginti kaitalioti atskiras grandinės dalis pagal galimybes

arturas@emmanet.lt Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Svarbiausias komponentas sistemoje yra jos pradinis ir kuo kokybiškesnis signalas.Nuo šitos dalies daugiausiai viskas priklauso.Turint gerą pradinį signalą stiprinimo prietaisai, kokybine prasme, turi mažesnę įtaką galutiniam rezultatui.
    Vienareikšmiškai pirmu numeriu eina grotuvas.

vietinis Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    63
    Žinučių
    5,660

Pagal nutylėjimą

Citata Jazzas rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Galvojau patylėti, bet vis tiek neišlaikiau

Kiekviena koncepcija gali gyventi esant tam tikroms aplinkybėms. Jeigu sistemoje stiprintuvas tik nežymiai prastesnis nei signalo šaltinis, tuomet galima prioritetiniu laikyti grotuvą. Tačiau jeigu stiprintuvas yra smarkiai prastesnis nei grotuvas, tuomet grotuvo keitimas į dar geresnį jokios naudos neduos. Skambėjimas gal kažkiek skirsis, tiek kiek skiriasi grotuvų braižas, tačiau realios kokybės nebus.
    Esu kaitaliojęs grotuvus sistemose:
    1. Gera akustika plius geras stiprintuvas.
    2. Gera akustika plius poprastis stiprintuvas.
    3. Popraste akustika ir poprasčiu stiprintuvu.
    4. Popraste akustika ir geru stiprintuvu.

1 ir 4 atveju, groja gerai su visais grotuvais. Kuo grotuvas geresnis, tuo žinoma geriau.
    2 ir 4 atveju keičiant grotuvus skirtingų gamintojų, sakykim Alpine >> Blaupunkt garsas keičiasi. Tačiau keičiant Alpine CDA-9835R į CDA-7990R skirtumo praktiškai nėra. Taip pat pvz jungiant kašką iš Alpine 790x serijos, jie groja prasčiau nei CDA-9835R Analogiški rezultatai ir su namine aparatūra.

Mano koncepcijoj yra prioritetas stiprintuvui suderintam su akustika, o grotuvu tenkintis pagal biudžeto galimybes, žinoma laikantis logikos.
    IMHO....
    SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos

"Garso Harmonija" Jazzas will become famous soon enough Jazzas will become famous soon enough Jazzas will become famous soon enough Jazzas will become famous soon enough Jazzas's Avatar
    Registracijos data
    Aug 2007
    Vieta
    Klaipėda
    Amžius
    42
    Žinučių
    723

Pagal nutylėjimą

Šaunu, jog nėra vieningos nuomonės, nes kitaip būtų neįdomu su visais sutikti ir pritarinėti

arturas@emmanet.lt Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Grįžtame prie visiem senai žinomo teiginio, kad visi sistemos komponentai turi būti panašaus lygio, nes kitaip blogiausias komponentas viską nutemps iki savo lygio.

Registracijos data
    Aug 2007
    Vieta
    Klaipėda
    Amžius
    42
    Žinučių
    723

Pagal nutylėjimą

Be abejo, visi komponentai sistemoje turi būti vienodo lygio. Bet kai žmonės sumano tobulinti sistemą ir keisti po vieną sistemos komponentą, dažniausiai pradeda nuo stiprintuvo (ale daugiau vatų - geriau gros ir pan., bent jau mano klientai taip dažniausiai daro )...
    Pagal mane tai klaida

+ Reply to Thread

Bookmarks

Rašymo taisyklės