+ Reply to Thread
Puslapis 1 iš 2 1 2 VėliausiasVėliausias
Rodyti rezultatus nuo 1 iki 30 iš 40

Tema: BMW e46 kupe komponentai

Jaunius Labis is on a distinguished road
    Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą BMW e46 kupe komponentai

Sveiki, muzikos mylėtojai.

Situacija tokia, kad yra duryse komponentai alpine SPS171a maitinami stiprintuvu. Durų apdaila perdaryta ir padarytas podiumas kuriame tupi midbasas, apdaila gerai pritvirtinta prie durų skardos. Grojimo tūris tarp apdailos ir durų.

----Problema-klausimas, praktiškai negroja žemų dažnių----

apie vidutinius ir aukštus šiuo atveju nėra kalbos.
    Avtozvuke darytas testas teigia, kad šiem garsiakalbiam pakanka nedidelio tūrio, kad jau užgrotų t.y. maždaug 3 litrai su kapeikom.
    Nuomonės, patarimai, kritika kas buvo susidūręs su muzikos instalu šio auto modelio?

Gero savaitgalio

Kurčias Black Scorpio will become famous soon enough Black Scorpio will become famous soon enough Black Scorpio will become famous soon enough Black Scorpio will become famous soon enough Black Scorpio will become famous soon enough Black Scorpio will become famous soon enough Black Scorpio's Avatar
    Registracijos data
    Jul 2007
    Vieta
    Marijampolė
    Amžius
    40
    Žinučių
    2,678

Pagal nutylėjimą

tai dabar palygink 3 litrus su kapeikomis rekomenduojamus ir duryse esančius 30litrų

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

Norėčiau pasikartoti, kad negroja į durų tūrį, o groja tarp apdailos ir durų skardos
    avtozvuke rašė:
    "-В выделенном объёме 8 л получаем полную добротность 0,9 и нижнюю частотную границу 79 Гц. Если считать допустимой добротность 1,2 (а почему нет?), то уже можно воспользоваться ЗЯ объёмом 3,1 л. Нижняя граница 96 Гц создаёт все условия для комфортной «стыковки» с сабвуфером."

Citata Black Scorpio rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    tai dabar palygink 3 litrus su kapeikomis rekomenduojamus ir duryse esančius 30litrų

Super Moderatorius Ernestas will become famous soon enough Ernestas will become famous soon enough Ernestas will become famous soon enough Ernestas will become famous soon enough Ernestas will become famous soon enough Ernestas's Avatar
    Registracijos data
    Jan 2004
    Vieta
    Vilnius
    Amžius
    53
    Žinučių
    2,412

Pagal nutylėjimą

leisk į visą durų tūrį arba keisk kitus sistemos komponentus -stiprintuvą, laidus, magę.........
    p.s. nuo kiek hz tu laikai žemais dažniais?
    projektas procese:
    "JVC" KW-AVX820 (USB WAV) - toslink - "Helix" DSP.3 - "Media Control v4" by MultiMAKE,
    "Soundstream" P204e (tweak)- "Focal" TN?, "Tectonic" BMR 3",
    "Soundstream" P202e (tweak) 2 vnt.- "JBL" T595 Limited Edition (perdaryti į midbosus),
    "Soundstream" P204e (tweak)- "JVC" HSA1699-02A, "SinusLive" BassPumpII
    "Optima" YellowTop 75Ah, "Oehlbach" 1F, "HELIX" CAP 33, Laidai "Rega" FSC Quattro, linijiniai - savadarbiai pasidabruoti vintažiniai...

Old School Car Audio

arturas@emmanet.lt Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Avtozvuke yra paminėta bendra akustinės sistemos kokybė 0,9. Leisdamas garsiakalbiam groti į tarpą tarp apdailos ir skardos tu turi bendrą kokybę labai prastą ko pasekoje neturi žemo.Leidžiant į durelių tūrį šie garsiakalbiai groja labai žemai, tačiau neturi jautrumo ir blogi jų vidutiniai dažniai.Naudotini jie tik su stiprintuvu.Ir prie visko dar siūlyčiau kartelį pasitikrinti ar nesumaišytos fazės.

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

Citata Ernestas rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    leisk į visą durų tūrį arba keisk kitus sistemos komponentus -stiprintuvą, laidus, magę.........
    p.s. nuo kiek hz tu laikai žemais dažniais?
    Kas liečia garso dažnius hz, tai dažnius skiriu iš klausos kurie yra žemi, vidutiniai ir aukši ir negaliu pasakyti nuo kiek hz groja tas anas garsiakalbis, dokumentuose nurodyta tik teoriškai kokius dažnius išgauna garsiaklbis (tikriausiai teisingai juos sumontavus gaunamas rezultatas arčiausiai deklaruojamų žemų dažnių)

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

Citata Artūras S rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Avtozvuke yra paminėta bendra akustinės sistemos kokybė 0,9. Leisdamas garsiakalbiam groti į tarpą tarp apdailos ir skardos tu turi bendrą kokybę labai prastą ko pasekoje neturi žemo.Leidžiant į durelių tūrį šie garsiakalbiai groja labai žemai, tačiau neturi jautrumo ir blogi jų vidutiniai dažniai.Naudotini jie tik su stiprintuvu.Ir prie visko dar siūlyčiau kartelį pasitikrinti ar nesumaišytos fazės.
    Dėl fizikos dėsnių vidutiniai dažniai silpni pas garsiakalbius didele eiga ir žemai kabinančius ? Na kokie yra tokie garsiakalbiai, geresnių artimiausiu metu nėra galimybės įsigyti.
    Su instaliuotoju reikės susitikti gal ką padarys, kad i geresnę pusę užgrotų su esama sistemėle.

EMMA LT komanda muzotonas will become famous soon enough muzotonas will become famous soon enough muzotonas will become famous soon enough muzotonas will become famous soon enough
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Grigiškės
    Amžius
    46
    Žinučių
    2,125

Pagal nutylėjimą

Hebra reikia 16 cm midbosų pabandymui, ten kažkoks prakeiksmas su tais SPS nes, paleidus į visas duris, kabina kokias 5-10 Hz žemiau, bet prapuola ties 100-130 Hz, grojant ne į visas duris midbosas geresnis. Pakeitus maga ir stipriaka, situacija pagerėja, bet reikia pasibandyti kitus garsiaklbius. Butu smagu gauti pasiulimus i Pm.

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

Citata muzotonas rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Hebra reikia 16 cm midbosų pabandymui, ten kažkoks prakeiksmas su tais SPS nes, paleidus į visas duris, kabina kokias 5-10 Hz žemiau, bet prapuola ties 100-130 Hz, grojant ne į visas duris midbosas geresnis. Pakeitus maga ir stipriaka, situacija pagerėja, bet reikia pasibandyti kitus garsiaklbius. Butu smagu gauti pasiulimus i Pm.
    Gal visų gerbiamas Miroslavai norit pakomentuoti kaip Jūs man paleidot komponentus grot į visas duris ? m?

EMMA LT komanda muzotonas will become famous soon enough muzotonas will become famous soon enough muzotonas will become famous soon enough muzotonas will become famous soon enough
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Grigiškės
    Amžius
    46
    Žinučių
    2,125

Pagal nutylėjimą

Tai jau išdėsčiau trumpai ankščiau rašytame poste.

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

Neesu ekspertas auto audio instaliacijose, bet įdomūs ir keisti sprendimai instaliavime.
    Paleidimas groti į visas duris = pūsto politileno kampučio atklijavimas ir šiek tiek užrietimas, kuris gamykliškai gyvena duryse ir neleidžia iš durų vidaus patekti drėgmei ir triukšmui į auto saloną.

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Grigiškės
    Amžius
    46
    Žinučių
    2,125

Pagal nutylėjimą

Klausyk, Mielasai, jeigu tau nepatinka, mano požiūris į problemos sprendimą ir būdai tai nereiškia, kad durų išgaidinimas (išpjaustimas) kašką pakeis. Mano darbas buvo padaryti podjumus ir juos sumontuoti, ką aš ir padariau, garsiakalbiai buvo tavo pasirinkimas, be mano patarimų. Kad negroja tavo sitema, tai yra kitas klausimas, kodėl, įdėjus mano magą ir stipriaką problema kaip ir išprendžiama, čia yra mano nuomonė, man tada mirboso tikrai užtenka. Aš pisausi, norėdamas ta problemą išspresti bet, kolkas nieko neradau, nes dar neturiu pakaitinių garsiaklabių. Jeigu tu galvoji, kad mano kelias yra neteisingas, nuvažiuok pas kitus meistrus, kegul jie išgaidina tavo durys ir kada viskas liks taip, kaip yra dabar galėsi pasikasyti pakaušį. Tavo valia kaip pasielgti.

arturas@emmanet.lt Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Reikalui esant galėčiau pasiūlyti įsidėti Focal a165 priešbosį, tačiau manau problema mašinoje, o ne garsiuke.Fokalui durų tūris darys labai mažą įtaką.

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

Klausyk, Mielasai, jeigu tau nepatinka, mano požiūris į problemos sprendimą ir būdai tai nereiškia, kad durų išgaidinimas (išpjaustimas) kašką pakeis. Mano darbas buvo padaryti podjumus ir juos sumontuoti, ką aš ir padariau, garsiakalbiai buvo tavo pasirinkimas, be mano patarimų. Kad negroja tavo sitema, tai yra kitas klausimas, kodėl, įdėjus mano magą ir stipriaką problema kaip ir išprendžiama, čia yra mano nuomonė, man tada mirboso tikrai užtenka. Aš pisausi, norėdamas ta problemą išspresti bet, kolkas nieko neradau, nes dar neturiu pakaitinių garsiaklabių. Jeigu tu galvoji, kad mano kelias yra neteisingas, nuvažiuok pas kitus meistrus, kegul jie išgaidina tavo durys ir kada viskas liks taip, kaip yra dabar galėsi pasikasyti pakaušį. Tavo valia kaip pasielgti.
    Darbas buvo padaryti gražius podiumus(nes pats nesugebėsiu gražiai padaryt), kad grotų į durų tūrį (durų vibro garso izoliaciją planavau daryti pats, dėl gausybės laisvo laiko) ir su nedideliu pasvirimu, kad visiškai negrotų į kojas kažkur.
    Sutarus dėl darbų su Miroslavu, paskui pasakė, kad jau jis nedarys, o 'Naparnikui' duos, aišku nelabai džiugu, bet vis dėl to maniau su profesionalo žiniom ir darbų priežiūra viskas bus ok ...
    Dėl garsiakalbių buvau užklausęs ar nėra perprasti gal rinktis geriau kito gamintojo kokius, gal net ir dvidešimtukus - atsakymas buvo kam man dvidešimtukai ar pn.,su alpinkom nelabai tekę dirbt ar panašiai neaiškiai pasakyta.
    Su kitu grotuvu, lineika ir stipru situacija iš esmės nesikeitė.
    Įdomi situacija, kai kientas tampa kaltas
    P.S. įdomi būtų manau i-klubo senbuvių reakcija , jei būčiau kokius garsiakalbius slimus prisukęs lygiai taip pat prie durų apdailos per medinį žiedą, kad grotų tarp apdailos ir durų ir sukūrus temą "Kodėl negroja komponentai" greit būčiau apipiltas šiukšlėmis, liepta būtų susirasti temą kur jau apie tai kalbėta...kad yra blogis ir neverta investicija į darbą ir naujus garsiakalbius sukant juos tik prie durų apdailos ir neleidžiant jiems groti atitinkamai paruoštame kiek įmanoma užsandarintame durų tūryje.

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

Radau kas turi infinity, tik neaišku ar tilps į podiumą. Jei tilps būtinai parašysiu atsiliepimus į kurią pusę pasikeitė midbasas. Tuo pačiu išsimatuosiu tikslų montavimo max. skersmenį.

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Grigiškės
    Amžius
    46
    Žinučių
    2,125

Pagal nutylėjimą

Jeigu reference 6000, arba 605 tai tiks.

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

Tai vat buvo įdėti rainbow priešbosiai (tikrai nepigiausi) ir taip pat nieko jie negroja. Atkabinus durų apdailą grojant freeair režimu rezultatas praktiškai nesikeičia tai ...

Savas ErnasGTD is on a distinguished road ErnasGTD's Avatar
    Registracijos data
    Aug 2006
    Vieta
    Alytus-Vilnius
    Žinučių
    571

Pagal nutylėjimą

E46 problematiška šiek tiek auto muzikai,pas patį buvo problemų su midbasiu, nors ir kiek perdarinėjau vistiek nieko gero nesigavo nors kompenentai buvo tikrai gan aukšto lygio.

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

Citata ErnasGTD rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    E46 problematiška šiek tiek auto muzikai,pas patį buvo problemų su midbasiu, nors ir kiek perdarinėjau vistiek nieko gero nesigavo nors kompenentai buvo tikrai gan aukšto lygio.
    ką butent perdarinėjot ? nes man nieko neperdarinejo, tik podiuma padare prisukt garsiakalbi.

Registracijos data
    Aug 2006
    Vieta
    Alytus-Vilnius
    Žinučių
    571

Pagal nutylėjimą

bandžiau žaist su žiedais, bet nieko gero iš to neišėjo.

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

tie žiedai buvo sukami prie durų ar durų apdailos ?

Registracijos data
    Aug 2006
    Vieta
    Alytus-Vilnius
    Žinučių
    571

Pagal nutylėjimą

pradžioje buvo prie durų apdailos, paskui prie durų.

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

įdomiai nes žinau kas būtent e46 sedane paleido į durų tūrį grot ir viskas susitvarkė.

Registracijos data
    Aug 2006
    Vieta
    Alytus-Vilnius
    Žinučių
    571

Pagal nutylėjimą

na matai mano komponentai negalėjo grot į durų tūrį, jiems šiaip reikėjo dėžutes daryt.

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Grigiškės
    Amžius
    46
    Žinučių
    2,125

Pagal nutylėjimą

Citata Labis rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    įdomiai nes žinau kas būtent e46 sedane paleido į durų tūrį grot ir viskas susitvarkė.
    Sedano dūrų turis apie 15-20 litrų mažesnis, kas kartais daug reiškia.

Jaunius Valius is on a distinguished road
    Registracijos data
    Aug 2009
    Žinučių
    18

Pagal nutylėjimą

Na bet po durų apdaila groja 20-30 litrų mažesnemie tūryje, nei į pilnas sedano duris. Manau niekam tikęs sprendimas, groti tarp apdailos ir vidinės durų skardos, kadangi apdailos tūrio formos tikrai nėra idealios, daug tunelių ir panašiai. O jei dar visos vidinės skardos ertmės neužsandarintos bitumine danga, tai toks ir grojimas... Kas tau šitokį instalą darė?

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Grigiškės
    Amžius
    46
    Žinučių
    2,125

Pagal nutylėjimą

As dariau instalą, ir į turi po durų apdaila sumuosnuoti klijento pasirinkti Alpine SPS groja gražesnį midbosą negu į visų durų turį.

Jaunius Valius is on a distinguished road
    Registracijos data
    Aug 2009
    Žinučių
    18

Pagal nutylėjimą

O tai kas yra susimontavęs i pilna durų tūri?

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Grigiškės
    Amžius
    46
    Žinučių
    2,125

Pagal nutylėjimą

Paskaityk visą temą ten viskas parašyta.

Registracijos data
    Sep 2009
    Žinučių
    21

Pagal nutylėjimą

Sedano dūrų turis apie 15-20 litrų mažesnis, kas kartais daug reiškia.
    sumažint tūrį lengviau duryse nei padidint jį

+ Reply to Thread

Bookmarks

Rašymo taisyklės