o gal akumui jau senatvė? pasižiūrėk kokią srovė ramybės būsenoj imama iš akumo
Kodel iskrauna akumoliatoriu galima sakyt per kokias 4 dienas nors ir geras akumas.Aparaturos nera tik cd grotuvas kuris visada isjunktas.Generatorius krauna puikiai,
kur ieskot "galu"? "Pravodke" nejaugi?
Peogeot 306 1.9 Tdi.
o gal akumui jau senatvė? pasižiūrėk kokią srovė ramybės būsenoj imama iš akumo
akumas apynaujis ir gal yra koks budas kaip galima patikrint ar nuteka srove?
Reikia nuosekliai prie pliusinio laido ir akumo gnybto jungti ampermetrą ir žiūrėti.
Grotuvas gali imti srovę net ir išjungtas. Mano Alpine valgo 0.13 A, taigi per 5 dienas pasodina akumą tiek, kad vos vos užkuriu. Pasidariau jungiklį, nes kitaip negaliu palikt mašinos ilgiau.... Ir ką gamintojai sau galvoja darydami tokias nesamones... Kaip pamatuot ramybės srovę pateikta aukščiau esančiame poste.
Taip gerbiamas atvortke, manau kad Alpine nesugeba padaryt kad neimtų O jei rimtai, tai idiotai taupo ir pagaili atminty palaukančių elementų, o nueina pigiausiu ir lengviausiu keliu, kad naudoja elektrą ėdančius elementus atminčiai palaikyti. Čia mano neprofesionali nuomonė. O modelis tai CDA-9885r pirktas naujas ir kvepiantis dažais.
projektas procese:
"JVC" KW-AVX820 (USB WAV) - toslink - "Helix" DSP.3 - "Media Control v4" by MultiMAKE,
"Soundstream" P204e (tweak)- "Focal" TN?, "Tectonic" BMR 3",
"Soundstream" P202e (tweak) 2 vnt.- "JBL" T595 Limited Edition (perdaryti į midbosus),
"Soundstream" P204e (tweak)- "JVC" HSA1699-02A, "SinusLive" BassPumpII
"Optima" YellowTop 75Ah, "Oehlbach" 1F, "HELIX" CAP 33, Laidai "Rega" FSC Quattro, linijiniai - savadarbiai pasidabruoti vintažiniai...
Old School Car Audio
O kodėl tie gamykliniai magai palaiko atmintį ir nesodina akumuliatoriaus? Matyt maitinimo grandinė geriau padaryta. Aišku apie grojimo kokybę nėra ką šnekėt...
projektas procese:
"JVC" KW-AVX820 (USB WAV) - toslink - "Helix" DSP.3 - "Media Control v4" by MultiMAKE,
"Soundstream" P202e (tweak) 2 vnt.- "JBL" T595 Limited Edition (perdaryti į midbosus),
"Optima" YellowTop 75Ah, "Oehlbach" 1F, "HELIX" CAP 33, Laidai "Rega" FSC Quattro, linijiniai - savadarbiai pasidabruoti vintažiniai...
Old School Car Audio
yra du pliusai vienas pagrindinis maitinimo nuo kurio ir atmintis palaikoma, kitas sužadinimui nuo spynelės, gamykliniai magai beveik visi nelaiko atminties, teisingai pajungtas magnetofonas praktiškai akumuliatoriaus energijos neeikvoja, gali, kad ir mėnesį stovėti mašina. Savo clariona kai jungiau turėjau dėti atskirą jungtuką ant sužadinimo, nes kitaip 2d ir nebe užkuriu su nauju akumuliatoriumi, jungiklį teko dėti atskirą, nes pas mane nuo spynelės nėra padėties prieš degimą
projektas procese:
Old School Car Audio
Tuomet iškilo toks klausimas: maitinime yra du laidai - geltonas ir raudonas. Kuris turi būti pajungtas visada, kuris atjunginėjamas (DC ar ACC kiek pamenu)? Kokia to atjungiamo laido paskirtis? Ar jis atjungia grotuvo maitinimo grandinę taip panaikindamas visus nuotėkius ar dar koks velnias? Senukas Pioneer'ius pajungtas nuo spynelės, nelaikydavo atminties, todėl teko jungti tiesiai tuos abu laidus nuo akumo, tačiau jokių bėdų su srovės nutekėjimo nebuvo. Berods DEH4800 modelis. Daug nuomonių matau, bet kad kertasi su mano patirtim Jaučiu vieną dieną googlo elektros kursus teks praeit.
geltonas-pastovus +, raudonas-ACC.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
aš tai nesuprantu kaip jum kas nesikuria. man asmeniškai savaitgali mašina važiuoja, darbo dienom stovi nejudinama retkarčiais parakinejama kažko pasimt ar padėt, prie minus 10-20 laipsnių po 5 parų stovėjimo užsikuria, klausimas tik kaip greitai starteris suks.
ps. akumui nežinau kiek metų, daug
dar sykį ps. kokia kalba gali būti apie muziką jei elektros nėra automobilyje
groja kaip iš kibiro
Žmogau, paskaityk prieš tai parašytus postus. Jei grotuvas nuolatos ima 0,13 A srovę, tai paskaičiuok kiek Ah jis sunaudos per 10 valandų ar per kelias paras. Pvz maniškis per 7 dienas suvalgo 22 Ah akumo, taigi lieka 48 Ah mašinos užkūrimui (akumas reikalingas min 62Ah). Jei srovės niekas nevalgo, tai mašina gali stovėt kad ir pusmetį.
"Ekspertui" periui: toki bajeriai dedasi su nauju 70Ah 740A startinės srovės AGM akumuliatorium benzininiame variklyje.
tai kad mano kukliomis žiniomis talpa beveik neįtakoja tvarkingos mašinos kūrimo, o jei jau taip iškraudineji tai ten nė tiek kiek rašo nebelikę
groja kaip iš kibiro
O aš manau kad įtakoja. Didesnė talpa, daugiau sukaupta elektros, daugiau tos elektros gali atiduot kūrimo momentu. Šiaip aš irgi manau kad jau tiek nelikę tos talpos akume, nes įtampos nelaiko aukštesnės. Pakrovus ir palaikius per naktį lieka 12,3 -12,4 V. Bet kolkas užkūrimui pilnai pakanka ir prie -20. Beje AGM akumuliatoriai tipo atsparesni iškrovoms ir t.t., bet kaip rodo patirtis - ne stebuklas...
Nebūtinai. Gali būti didelės talpos akumuliatorius, bet jo momentinis atridavimas gali būti mažesnis už mažos talpos akumą.Tuo atveju geriau veiks mažiukas akumuliatorius, tačiau jis savo charakteristikas išlaikys trumpiau, kadangi jo talpa mažesnė. Momentinis atidavimas manau priklauso nuo bendros akumuliatoriaus varžos.
PS> leistinas elektros nuotėkis yra iki 0,04 A.Tiksliau iki 40 miliamperų.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
projektas procese:
Old School Car Audio
Gal 0.03 A? Nes su 0.3A nuotėkiu, tai akumą pasodintum per pora dienų... Kažin ar gamintojai tai deklaruotų kaip normalų dalyką....
Kažin ar tie centrai dar ką nors naudoja be Autodata ir ElsaWin programų... Jei naudoja, būtų įdomu sužinoti bent pavadinimus.
Bookmarks