Dėl DSP tai pavadinimas pasako viską - Digital Sound Processor. Reiškia signalas yra apdorojamas skaitmeniniu būdu. Jei neklystu, tai reškia keletą papildomų A/D D/A konverterių tuose DSP, į kuriuos patenka analoginis signalas. O toliau situacija kaip ir su visa skaitmena - ji privelia visokių savų niuansų. Kai kam (ir kai kuriai muzikai) tai patinka, kai kam - peilis.

Todėl daugelis tyros ir grynos muzikos mylėtojų stengiasi DSP atsisakyti. Čia panašiai kaip lempinės technikos ir plokštelių mylėtojai namų sistemose. Aš net neabejoju, jei jie galėtų įkišt patefoną į mašiną - jie taip ir padarytų :-). Aš irgi priklausau panašiai grupei, bet... esu truputį perfekcionistas ir jei automobilyje viskas gerai, bet nėra scenos, instrumentai krūvoj, subas muša iš galo, žodžiu gryna betvarkė - toleruoju DSP įsikišimą jei nėra kitokių priemonių. O jos dažnai būna neišsemtos. Logika paprasta, kuo mažiau grandžių yra signalo kelyje - tuo mažesnė iškraipymų tikimybė.

O dėl galvų su DSP testu - labai cool mintis. Distributoriai, būkit geri, praneškit jei tokį testą sugalvosit. Labai norėčiau dalyvaut ir paklausyt. Please :-).