Akustiką (komponentus) reikia stengtis įsigyti kiek įmanoma geresnę. Tai silpniausia audiositemos grandis.
Bandau susikomplektuot sistema, kolkas mastau apie kašką panašaus:
Komponentai ALPINE SPE-17CS
Jiems stiprintuvas net nežinau, gal kokį iš dėvėtų senų modelių, kaip tik arturas siūlo 3540 ir 3522, gal kas patarsit.
Poto apie šita dar galvoju ALPINE SWR-1242, bet irgi nežinau net kuom maitint jį, ir kiek pinigų kainuotų jam stiprintuvas. Ir ar man jis nebus per stiprus pagal komponentus? Gal žiūrėt geresnių komponentų, arba silpnesnio subo? Irgi reikėtų patarimo.
Akustiką (komponentus) reikia stengtis įsigyti kiek įmanoma geresnę. Tai silpniausia audiositemos grandis.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
O kaip šitie? Gal ką kitą patartum? Ir ar tavo siūlomi stiprintuvai geri? Kaip dėl subo? Kuom patartum jį užmaitint? Nes man čia ir yra vienas iš klausimų, jei labai brangaus stiprintuvo reikės, teks žiūrėt kašką kito.
Tu pirmiausiai pasidaryk priekį, tada bus matyti koks subas reikalingas. Jei biudžetas mažas gali tekti apsieiti ir be subo. Žemyn normalūs komponentai gros tiek kiek subas tik kuo žemiau tuo mažiau slėgio bus. Toks tik skirtumas.
Pagal kainą mano stiprintuvai geri. Lyginant su tokiais kurie kainuoja tūkstančius tai vatų bus mažiau, tačiau kokybine prasme skirtumas didelis tikrai nebus.
SPE serija viena iš pigiausių. Gerai groja garsiakalbiai pagaminti iš popieriaus.Focal Utopija pagaminti ne iš popieriaus, bet man tiktų.
Aš kaip ir nelabai galiu daugiau skirt komponentams, aišku subui gal ir daugiau paskyriau nei priekiui, bet aš taip įsivaizduoju savo sistemą, galbūt daugiau tikiuos iš tų komponentų negu jie gros. dabar pas mane stovi kaškokie boschman garsekalbiai, dėl to įsivaizduoju kad alpine ir per stiprintuva, turėtų pasijaust skirtumas, ir kaškaip įsivaizduoju kad man jų užteks, o subo noriu gero, nes pas dauk kur girdėjau įvairių pioneer ir magnat, ir man nelabai, tai mastau kad alpine šis neblogas, ir dar pas mane sedanas, tai bijau kad man silpnesnio gali pritrukt, nors porankis atsidaro, gal kaškiek geresnė padėtis..
Utopia brangus siaubingai, nebent tik tokius aš randu.
Turint mažą biudžetą subo klausimas automatiškai užsidaro. Jei jį vistiek kiši į savo mažą biudžetą, tai neturėsi nei gero priešbosio, nei gero boso. Pasidaręs teisingai priekį gausi pakentėti ir su laiku jei reikės įsigysi subą. Mano daug darytų mašinų po šiai dienai važinėja be subų ir dėl įvairių priežasčių net nesiruošia jų ten dėti. Problema tame, kad tu net neįsivaizduoji kaip groja teisingai padarytas priekis be subo. Žinoma toks padarymas brangiau kainuoja negu tik prisukimas šešioliktukų į gamyklines vietas. Todėl mes mažiem biudžetam ir rekomenduojame subo dalį skirti priekiui.Turiu mintyje ne tik garsiaklbiam, bet garsi izoliacijai, suklijavimui, žiedų bei podiumų (jei reikia nes priklauso nuo durų) pagamini ui ir pastatymui. Patys garsiakalbiai yra tik žaliava iš kurios viskas darosi. Žaliava turi būti kuo aukštesnės kokybės, tada teisingai viską padarius rezultatas pranoksta lūkesčius.
Taip, jie brangūs...
Kolektyvas, pasiūlykit žmogui iš RCL kokius buitinius garsiukus: priešbosius ir aukštadažnius (temos autoriui: bandyk paieška pasinaudot, berods Peris siūlė kažkam), ant aukštadažnio koki kondencatorių užkabinsi, jei rėks, dar įtampos daliklį pasidarysi. Viską susuk ant medinių žiedų, iš subo pinigų pasidaryk vibro izoliaciją, o kiek litų liks, pasidėk, ateity visą sistemą paskaninsi subiukuJei užsikabinsi, nesustosi.
Skanaus
P. S. Būtinai paskaitynėk forumą kokį mėnesiuką, neskubėk.
Forumą skaitau jau senai,nuomonė keičias dažnai, matomai kol neišgirsiu gyvai nesuprasiu ko ištikro man reikia, dabar kaip matai viską įsivaizduoju taip kaip rašau.Duris butinai ruošiu, dėl to ir tikiuosi kaškokio efekto, pasidaryt tikrai moku, dirbu darbą ir su stiklo auiniu ir dažymu, čia nebėda, va derinimas jau kaskita, scenos nesitikiu pasidaryt, manau kaip išeis taip, krosoverius orginalius, nelabai turiu žinių kašką pasigamint savo, nors lituoklis ne priešas, bet kašką paskaičiuot nemokėčiau, nebent kaškas duotų tokiems garsekalbiams jau kaško padaryto schemą, bet kiek susidariau įspūdį detalės gana brangios ir krosams daryti reik nemažai pinigų. Tai įsivaizuoju taip, priekį durų paruošimas(bitumas, podiumai) stiprintuvas jiems, subas bagazinėje vented dežėje ir tiek. Automobilis omega b o magas 9853 jei tai ką nors keičia.
O iš kur kilęs?
"Garso Harmonija" - Tikro Garso Namai Klaipėdoje
Kilęs iš suvalkijos, dabar bandau išgyvent vilniui, sunku tiesa sakant..![]()
tiesą pasakius, aš irgi nesu patyręs šioj srity, bet kas liečia filtrus, nebijok, aukštadažnio pats paptraščiausias filtras, tai nuosekliai pajungtas kondencatorius ir tiek. Beje, čia jau reikia laukt ką kiti pasakys, gal pradžiai užtektų ir nuo grotuvo filtrų... Ir dar, nepatingėk su kokiu forumiečiu sutikt,, aptart, paklausyt, dar
ir manau susidarysi nuomonę
![]()
Gal ir ne nepakenktų kaško pasiklausyt, kad nenusivilt poto. Dabar tik taip žiūriu kas kokius atsiliepimus apie ką parašo ir lyginu ką galiu įpirkt, subas kiek skaičiau tai tik geri atsiliepimai, bet nežinau kokio velnio aparato reikėtū kad jis grotų taip kaip reikia. Komponentai, suprantu kad ne auksas, bet čia mano pirma normali planuojama sistema. Gal naiviai mąstau, bet man atrodo kad už tuos 300Lt su trupučiu visvien turėtu kaškas grot, iki šiol nieko gero neturėjau, ir niekur nieko neklausiau, bet net pas drauga kuris turėjo kaškokius komponentus, negirdėtu pavadinimu, kurie apie 300Lt kainavo ir buvo prijungęs prie kaškokio noname stiprintuvo ir kaškokio sony seno mago su mp3, ir tai grojo man daug mieliau nei kada nors kokioj nors mašinoj pas mane grojo kokie nors garsekalbiai nuo mago.
Jei galit duokit kokių nors pavyzdžių kas ištikro neblogai groja, ir kad pakaktų mantų stiprintuvų, artūro parduodamų, apgalvosiu, bet man kolkas priimtinesnis mano variantas, nebent aš perdauk tikuosi iš tų komponentų.
Na jei iš Vilniaus esi tai susisiek, gal ir paklausyt kažką surasiu, ir aprodysiu savo sistemą....
Na būtų tikrai įdomu pasiklausyt,gal dar kašką išgirst protingo. Aš tau paskambinsiu kurią nors dieną susitarsim ir jei galėsi susitiksim. Aš Tomas, tai turėk omenį kai skambinsiu kas toks ir su kokiu reikalu![]()
Opel Omegoje labai dėkingos montavimo vietos. Į panelę telpą gana didelis aukštadažnis. Galima įdėti net su 10cm flanšu. Tarp kitko gamyklinė šito automobilio akustika labai gerai groja, tik galios šiek tiek mažoka, nes pritaikyta groti nuo grotuvo. Garsiakalbiai popieriniai, jautrūs. Aukštadažnis praktiškai analogas mūsų plačiai naudojamo Visaton tw5 ir 6. Nebus lengva padaryti taip, kad tavo naujoji sistema užgrotų geriau už senają.![]()
Jeigu būni suvalkijoj, tai Vilkavišky galėčiau duot paklausyt sistemą be subo su priešbosiais už 144lt![]()
Mindaugas 869980106
Tai kad butų pas mane bent tie orginalūs garsekalbiai, dabar vienas aukštadažnis sudegęs , o visi kiti pakeisti į boschman koksalus(čia nupirkau su tokiais) taip kad nelabai ten kas ir groja... Omegoj jei kašką dėt, podiumai butini, nes ta skarda duru eina prie pat stiklo kai nusileidzia. O apie kuria čia vieta tiksliau panelėje kalbama aukštadažniams?
O šeip gimtinė mano šalia vilkaviškio, kai gryšiu gal pavyktu ir su tavim susisiekt ir pažiūrėt kaip ten pas tave groja![]()
Galbūt, bet manau bus šiektiek per mažai galios kaip artūras sakė, aš taip manau![]()
Na o ar kasnors galėtų vizdėlto pasakyt kaip tie komponentai, ir kokio stiprintuvoman reikėtų tam subui?
Bookmarks