+ Reply to Thread
Puslapis 1 iš 2 1 2 VėliausiasVėliausias
Rodyti rezultatus nuo 1 iki 30 iš 33

Tema: Kiek išloščiau galios perdares filtrus?

Savas ZaXaS is an unknown quantity at this point ZaXaS's Avatar
    Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą Kiek išloščiau galios perdares filtrus?

Sveiki, gal kas maždaug numanote, kiek gali suryti galios pisčialka su savo kondiku ir rezistoriumi? Filtras - 6db/oct. Tarkim jeigu stiprintuvas atiduoda 50w, tai kiek iš jų, su savo pasyviniais elementais, gauna midbosas, kiek pisčialka?

Ekspertas omsonass will become famous soon enough omsonass will become famous soon enough omsonass will become famous soon enough omsonass will become famous soon enough omsonass's Avatar
    Registracijos data
    Sep 2008
    Vieta
    vilkaviskis
    Amžius
    41
    Žinučių
    1,800

Pagal nutylėjimą

Citata ZaXaS rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Sveiki, gal kas maždaug numanote, kiek gali suryti galios pisčialka su savo kondiku ir rezistoriumi? Filtras - 6db/oct. Tarkim jeigu stiprintuvas atiduoda 50w, tai kiek iš jų, su savo pasyviniais elementais, gauna midbosas, kiek pisčialka?
    nu tu čia įdomiai užklausei junk tiesiai neprarasi galios jei filtras pirmos eilės tai geriau nieko ir nepadarysi, galios neprarasi aktyviu filtravimu.

arturas@emmanet.lt Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Kuo žemesnis dažnis tuo daugiau galios reikia jam. Priklausomai nuo kiek sujungtas aukštadažnis, bet orientaciniai jis gali naudoti kokius apie 5w.

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Citata omsonass rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    nu tu čia įdomiai užklausei junk tiesiai neprarasi galios jei filtras pirmos eilės tai geriau nieko ir nepadarysi, galios neprarasi aktyviu filtravimu.

Spėju nelabai vienas kitą supratom Apie aktyvų aš visai nekalbu. Tiesiog dbr yra pajungta viskas su pasyviais filtrais, bet stiprintuvas - keturkanalis. Galvoju gal persidaryti filtrus ir pasijungti pasyviai biampingu.

Tokie pamąstymai atsirado, nes dbr neužtenka stiprintuvo galios. Tik sakau gal net neverta žaisti, gal ir paskuj man jos neužteks. Nors kiek žinau, bent aktyviai jungiant tokį komplektą galios - sočiai. Tai įdomu ar piščialka su savo rezistoriumi tiek suvalgo ar aplamai pasyvus filtrai. Tiesa gal tam stiprintuvui reikia nemažai laiko apšilti? Aš jam prasigroti teleidau kokį 20min.

Jungiu RS Pro + Q100X.

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Citata Artūras S rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Kuo žemesnis dažnis tuo daugiau galios reikia jam. Priklausomai nuo kiek sujungtas aukštadažnis, bet orientaciniai jis gali naudoti kokius apie 5w.
    Na kiek žinau, ten pjauna apie 3,5kHz. Čia jau kartu nuo vieno kanalo atjungus aukštadažnį, jo kondesatorių ir varžą išloščiau apie 10%, taip?

Super Moderatorius Gincė is on a distinguished road Gincė is on a distinguished road Gincė's Avatar
    Registracijos data
    Feb 2004
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    48
    Žinučių
    1,939

Pagal nutylėjimą

teoriškai bi-ampingu gros garsiau ... neaišku tik ar tiek garsiau ,kad garso lygio užtektų
    Būti kovotoju - medžiokliu - tai ne vien tik spęsti aukai spąstus. Kovotojas - medžioklis sugauna auką ne todėl, kad spendžia spąstus ar žino aukos įpročius, bet todėl, kad pats neturi įpročių - čia jo pranašumas. Jis visai ne toks kaip žvėrys, kuriuos gaudo - apriboti sunkių įpročių ir numatomų suktybių. Jis yra laisvas, lankstus, nenuspėjamas. Pasijutęs svarbus,žmogus apsunksta, pasidaro vangus ir tuščias. Kad taptum kovotoju, turi būti lengvas ir lankstus

arturas@emmanet.lt Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S will become famous soon enough Artūras S's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Manau, kad su stiprintuvu ir jo galia yra viskas tvarkoje. Saugikliai ne patys mažiausi, taigi problema turėtų glūdėti temos autoriuje.

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Taigi ten A klasė, saugikliai ir turi būti ne patys mažiausi
    Gamintojas rašo 25 genesis vatai.
    Ir jeigu neklystu 50 typical wats.

JL'o 75 vatų man kaip ir užteko, taigi nesutikčiau, kad problema manyje

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

A klasė tai yra pilnai lempinis stiprintuvas. Gal A-B. Jei trnzistorinis tai dėl to, kad praviri tranzai galios nepadidėja. Automobiliniui stiprintuvui 50W kanalaui yra pilnos akys. Tavo problema yra kitur.

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Nu čia ne aš sugalvojau, ant pačio stiprintuvo užrašyta "Class A". Aš sutinku, kad užtenka 50W per akis, tačiau su salyga, kad visi tie vatai gros (bus kokybiški). Šiuo atveju nuo pusės gain'o, jis jau kokybiškai nebegroja, taigi gaunu po kokius 25 vatus. Atimkim nuostolius atsiradusius filtruose ir kas lieka?
    Daugiau neįsivaizduoju kur gali būti problema. Ir čia ne mano fantazijos, žinau ką tie garsiakalbiai gali ir aš noriu bent 2/3 jų išnaudoti.

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Reiškia paduodi netinkamą signalą ir stiprintuvas labai anksti atsiremia į stogą. Reiškia ne jis kaltas ir tikrai ne filtrai. Nebent kas nors tuos filtrus patiunino artyn link trumpo.

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Hmmm... Nureikės pasižaisti, gal atrasiu kame bėda...

Dėkuj už pagalbą

Aktyvus sobaka is on a distinguished road
    Registracijos data
    Nov 2006
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    50
    Žinučių
    178

Pagal nutylėjimą

Bet kuriuo atveju bi-ampingu laimėsi šiek tiek kokybės, nes galėsi išmest varžą velniop

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Tai čia bus sekantis žingsnis po tai kai išaiškės kas nutikę su galia.

Doktorantas JoJo is on a distinguished road JoJo is on a distinguished road JoJo is on a distinguished road JoJo's Avatar
    Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    UK
    Amžius
    26
    Žinučių
    1,470

Pagal nutylėjimą

O jai RS juk ten lb elementarus filtrai. Du kondai po 3,3 uf ir ritė,grįžias namo galiu pamatuot,rite. Ir susilituoji,visas tavo bi amping.
    2007 Alytus SQ Entry 1 Pls.
    2008 Alytus SQ Experienced 3ch 1 Pls.
    2008 Kaunas SQ Experienced 5ch 1 Pls.

IPod

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Vienas kondas berods - 4,7uF. Tai aš turiu tuos filtrus, bet jų neišeina jungti bi-ampingu, nes turi vieną bendrą įėjimą Reikia persilituoti

Doktorantas JoJo is on a distinguished road JoJo is on a distinguished road JoJo is on a distinguished road JoJo's Avatar
    Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    UK
    Amžius
    26
    Žinučių
    1,470

Pagal nutylėjimą

Imesk foto iš abiejų pusiu. Pas mane namie guli rs krosoveriai tai abu kondensatoriai po 3,3 UF.

IPod

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Žinok dabar be mašinos gyvenu Nebent už kokios savaitės Gal pas tave nuo SPL? Žinok duodu daug procentų, kad ten tas didesnis yra 4,7 supreme juodas.

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    UK
    Amžius
    26
    Žinučių
    1,470

Pagal nutylėjimą

nuo pro lygtais,kur nauji 2500 kainuoja. Tai tas juodas 3,3 ir baltas 3,3. Tokie aukšti kaip pas tave.

IPod

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Originalius filtrus galima perdaryti, kad būtų Bi Amping. Tiesiog reikia surasti kur bendras maitinimas ir jį nutraukti. Po to padaryti papildomą pajugimą. Filtrai nuo kitų garsiakalbių greičiausiai nebus gerai.

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Tai pas mane ir yra orginalūs filtrai, tik keistos varžos, nes su orginaliom šiek tiek spiegė pisčialka (nesuderinti jautrumai buvo). Ir suprantu, kaip juos perdaryti, kad pasijungtų bi-ampingu.

Todėl ir klausiu, kiek iš to laimėčiau galios, ar verta žaisti. O paprastai pertraukti platos nesinori. Vizualiai gražiai atrodo tie filtrai ir nesinori jų gadinti. Nors paskuj reikaluj esant ten ant tos kitos puses galima užvarvinti lydmetalio ir tiek. Nu bet visvien sugadintas daiktas gautūsi.

Reikia išsilituoti viską, ir atskirai ant kitos platos pasijungti, su atskirais įėjimais. Išmesti varžas ir jungti bi-ampingu. Bet jeigu sakot, kad čia kažkur kitur problemos, tai gal ir kitur ieškoti sprendimo. Nors tiesą sakant neįsivaizduoju kur. Kal tiesiog reikia leisti tam stiprintuvui normaliai prasidirbti.

Nu žodžiu laukia dienelė garaže Jeigu ką, kreipsiuosi

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Citata JoJo rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    nuo pro lygtais,kur nauji 2500 kainuoja. Tai tas juodas 3,3 ir baltas 3,3. Tokie aukšti kaip pas tave.

Nu, kad pas mane abu juodi mundorfo kondesatoriai... http://www.rs-audio.de/deutsch/produ...o/images/6.jpg

Ir kogero, kad vienas 3,3uF Nes iš nuotraukos, tai taip pat atrodo, tik pas mane uždėta didelė visatono varža

Super Moderatorius Gincė is on a distinguished road Gincė is on a distinguished road Gincė's Avatar
    Registracijos data
    Feb 2004
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    48
    Žinučių
    1,939

Pagal nutylėjimą

eik ,eik ... rs pisčialkos spiegė nuo nesuderinto jautrumo ... jau greičiau spiegė kažkurioj vietoj rezonansą pasigavę nuo aplinkos ,negu nuo jautrumų skirtumo ... nieko jos ten nespiegia ,dėjau draugelui groja kuo puikiausiai ir garso lygis tikrai neblogas ,kaip nuo dvijuosčių komponentų
    Būti kovotoju - medžiokliu - tai ne vien tik spęsti aukai spąstus. Kovotojas - medžioklis sugauna auką ne todėl, kad spendžia spąstus ar žino aukos įpročius, bet todėl, kad pats neturi įpročių - čia jo pranašumas. Jis visai ne toks kaip žvėrys, kuriuos gaudo - apriboti sunkių įpročių ir numatomų suktybių. Jis yra laisvas, lankstus, nenuspėjamas. Pasijutęs svarbus,žmogus apsunksta, pasidaro vangus ir tuščias. Kad taptum kovotoju, turi būti lengvas ir lankstus

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    UK
    Amžius
    26
    Žinučių
    1,470

Pagal nutylėjimą

Šeip čia,kur tu rodai naujasni filtrai. http://www.maxaudio.com.my/images/up...nce_Series.jpg Pas mane tokie.

IPod

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Citata Gincė rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    eik ,eik ... rs pisčialkos spiegė nuo nesuderinto jautrumo ... jau greičiau spiegė kažkurioj vietoj rezonansą pasigavę nuo aplinkos ,negu nuo jautrumų skirtumo ... nieko jos ten nespiegia ,dėjau draugelui groja kuo puikiausiai ir garso lygis tikrai neblogas ,kaip nuo dvijuosčių komponentų

Tai užtai ir sakau, kad problema ne prietaisuose, o temos autoriuje .

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Nu aš negirdėjau, kaip orginaliai groja, bet dbr dėl garso lygio tikrai viskas gerai. Ir nematau aš čia tame jokios problemos. Nuo netvarkingos varžos netvarkingai gros piščialka. Midbosas čia prie ko?
    kaip jau sakiau, su galingesniu stiprintuvu galios užteko, su silpnesniu neužtenka. Ir nereikia čia vartyti manęs. Patys geriau įsiskaitykit ko yra klausiama. Nes klausiu ar verta perdarinėti filtrus, o po kokiu 15 postų pasakote, kad neva "filtrus galima nesunkiai perdaryti ir pajungti bi-ampingu", tai ar ne apie tai aš ir kalbėjau?
    Šitų garsiakalbių su šitais filtrais klausėsi daug žmonių. Tarp jų buvo ir tokių, kurių klausa aš neabejoju. Ir kažkodėl nei vienas nepasakė, kad nesuderinti garsiakalbių garso lygiai.

Taigi esu dėkingas už norą padėti, o replikas, kad kažkas man su galva negerai, pasilikit sau. Jeigu labai jau norite įsitikinti ar aš toks nevisprotis, galim susitikti, pasiklausysit... Ir kas jeigu ten su tais filtrais viskas tvarkoj?

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Londonas
    Amžius
    61
    Žinučių
    4,480

Pagal nutylėjimą

Tai tu pats neistengi net suprasti kas tau norima pasakyti. Jei filtrai ir stiprintuvas originalūs ir niekas į juos nelindo, tai garantuotai problema kitur(ką kartoju jau trečią kartą). Aukštadažnis galiai neturi jokios įtakos. Nebent mikro kas iš esmės nekeičia tavo situacijos. Bi Amping visada geriau, gauni kokybės. Apie tai net neverta klausti šimtą kartų čia apie tai kalbėta.Su stiprintuvu kuris turi 30 ir 20A saugiklius garso automobilyje turi užtekti. Su silpnesniais užtenka. Internetu apendicitą labai sunku kitam išoperuoti. Esi suivėlęs savo ūkyje ir pagal tavo problemo nupasakojimą man atrodo, kad pats nežinai kaip turėtų groti, neturi atskaitos taško ir todėl blaškaisi. Čia aš be piktumų.

Registracijos data
    Feb 2004
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    48
    Žinučių
    1,939

Pagal nutylėjimą

iš kur internetu žinot kaip grojo pas tave anskčiau ir dabar ,nupjauk tą takelį ir paleisk bi-ampingu ir girdėsi skyrtumą tarp garso lygio padidėjimo

Registracijos data
    Feb 2007
    Vieta
    Vilnius-Siauliai
    Žinučių
    539

Pagal nutylėjimą

Citata Artūras S rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Tai tu pats neistengi net suprasti kas tau norima pasakyti. Jei filtrai ir stiprintuvas originalūs ir niekas į juos nelindo, tai garantuotai problema kitur(ką kartoju jau trečią kartą). Aukštadažnis galiai neturi jokios įtakos. Nebent mikro kas iš esmės nekeičia tavo situacijos. Bi Amping visada geriau, gauni kokybės. Apie tai net neverta klausti šimtą kartų čia apie tai kalbėta.Su stiprintuvu kuris turi 30 ir 20A saugiklius garso automobilyje turi užtekti. Su silpnesniais užtenka. Internetu apendicitą labai sunku kitam išoperuoti. Esi suivėlęs savo ūkyje ir pagal tavo problemo nupasakojimą man atrodo, kad pats nežinai kaip turėtų groti, neturi atskaitos taško ir todėl blaškaisi. Čia aš be piktumų.
    Turiu aš tą atskaitos tašką. Ir buvo lysta ir prie filtrų ir prie stiprintuvo. Ir man atrodo, kad tas lindimas žalos ten nepadarė. Whatever, ačiū už pagalbą.

Ekspertas DEIVISC is on a distinguished road
    Registracijos data
    Apr 2004
    Vieta
    kaunas
    Žinučių
    1,448

Pagal nutylėjimą

prieisi prie to kad pasikeisi stiprintuva i galingesni ir nereiks sudeliaut galvojan kaip garso lygi isspaust is bevacio stiprintuvo

+ Reply to Thread

Bookmarks

Rašymo taisyklės