Ko tais mane ignoruoja :-D
ar durnas klausimas?ops:
Sveiki, nusipirkau Opel omega sedana ir sugalvojau siokia tokia muzikyte indet. Turiu Rockford fosgate 3212(400W rms) ir 3412(150W rms) subus, Ar uzteks sedane 150W rms, ar det galingesni?
Be to kokia deze tokio tipo automobiliui geriausiai tikru?
O gal geriau det sena Rainbow suba (2X125W po 8 omus)?
Ko tais mane ignoruoja :-D
ar durnas klausimas?ops:
Na speju, kad esi jaunas ir klausai siolaikine muzika tai su 150 W tai nekas.Geriau dek galingesni ir bus ramiau.
Mirka.
Kolkas ritės ir kondikai formuoja garsą.
derink prie stipriako ir dek jautresni!
hmmm, silpnesnis yra jautresnis (91db), o galingesnis man rodos tik 87 db,
reiks brangaus stipro >400 rms kaip suprantu ir dar kad palaikytu 2 omus, nes garsiakalbis DVC. Is kitos puses 150W rms omegoj, kur bagazine nuo salono stipriai izoliuoja, ir jeigu dar uzdaroj dezej, irgi nesigirdes? Gal kisti silpnesni garsiakalbi i bandpass deze? O ar skambes sedane su uzdaro tipo deze? Vented?
P.S nebeesu toks jaunas, bet muzika daugiausiai klausau dance, club, drum&bass ir t.t![]()
Jei ten teisingai nurodytas jautrumas, tai zinok, kad 3 dB jautresniam garsiakalbiui reikia per puse maziau galios, kad grotu tuo paciu garsumu. As tavo vietoj jungciau silpnesni, visvien stiprintuvas neisnaudos 400W, o jei ir pasieks, bus baisiai daug iskraipymu. O masina sedanas? Geriausia tokiu atveju daryt tarkim band-pass deze ir isvesti fazika i salona (per galine palange arba tarp sedyniu). Jei uzglusinsi viska bagazinej ir neisvesi angos i salona - bus ZOPA.
O jeigu vented deze ir fazika i salona? butu maziau darbo![]()
Nzn tokiu atveju... Matai, kai deze bandpasine, tai visas garsas ir slegis iseina pro porta i salona ir nieko nelieka bagazineje. o kai padarysi vented ir garsiakalbis plaks bagazinej, o tik portas iseis i salona - bus nekas. Galima padaryt taip, kad i palange isvest ir garsiakalbi ir porta kartu. Manau geriausias variantas butu. Bet visgi, darbo butu nemazai, reiktu ispjovinet palange, ja sutvirtint, isklijuot ir t.t.
Jeigu silpnesnio jautrumas 91 o kito 87, tai dek silpnesni, nes slegi pripus labai panasu. Kas del dezes paprasciausiai ir maziausiai pjaustimu tai bandpasas, tik speju litru reikes nemazai, bet ir bagazine nemaza. Ir tikrai bus geriausias sprendimas.
Mirka.
nu jo, pjaustymo ant palanges bus maziau, bet dezes gamyba sudetingesne...
Na kaip cia pasakius, geriau pasydaryti sudetingesne deze ant stolo, negu buti hirurgu-skerdiku masinoje. Kai kuriose masinose supjauscius palanges prasideda problemos su kebulu.
Mirka.
Galima tiek viena varianta, tiek kita. As pvz rinkciausi ne pagal konstrukcinius sumetimus, bet pagal subo grojima. idomu koki dezes tipa rekomenduoja gamintojas? pvz. mano subuj 1oj vietoj rekomenduoja vented, 2-oj band pass ir 3-oj closed. ir tai pagal klausoma muzika.
Nezinau, as jo dezutes neturiu, todel kad siustas is u.s neorginalioj dezutej ir be dokumentu :roll: todel kokia deze rekomenduojama nezinau.
Internete ported dezei rekomenduojamas 2 cu.ft turis, cia 56l, su
10 cm skermens ir 28 cm ilgio faziku
Bandziau su WinISD skaiciuot bandpass turi, bet gavos nesamone (gal dar ko nors nemoku) neuztektu mano viso bagazniko
Tai jus siulot daryt 6 eiles bandpass deze ar kokia?
Ir kokio mazdaug turio reiktu tokiai dezei?
Vas 5.76
Fs 25
Qts 0.40
Xmax 0.302
Bookmarks