nepabandes nesuzinosio ir tokiam eksperimentui atlikti reiks labai mazai laiko ir pastangu
![]()
Zemadaznis 2x4 Ohm + tarkim dvikanalis geras stiprintuvas.
Vopros na zasypku :biggrin:
Kas butu geriau kokybes atzvilgiu:
1. Jungimas kiekvienam kanalui po rite
2. Jungimas tiltu prie 8 Omu
Kuris variantas graziau skambes ?
Idomu kieno kokios nuomones apie toki dalyka![]()
Teoretiku nuomones neidomios :afro:
Idomu isgirst is zmoniu kurie konkreciai junge ir lygino..
nepabandes nesuzinosio ir tokiam eksperimentui atlikti reiks labai mazai laiko ir pastangu
![]()
Nu kai buvo Hertz priesbosiai,tai jungent 2 omh geriau susivesdavo su priekiu...dbr scanspeak,tai panasu kad reiks 8 omh junkti....O seip manau nuo kiekvieno sistemos priklauso ir kaip kam graziu atrodo taip ir naudos...Cia mano asmenine nuomone![]()
2007 Alytus SQ Entry 1 Pls.
2008 Alytus SQ Experienced 3ch 1 Pls.
2008 Kaunas SQ Experienced 5ch 1 Pls.
IPod
man zemi graziau groja tiltu jungiant, tada bosas tvirtesnis ir staigesnis, ne toks guminis ir uztestas. paliginus su vieno kanalo jungimu.
Jungiau 2x8ohm garsiakalbį ir tiltu, ir po ritę ant kanalo. Pastarasis variantas labiau patiko, žymiai geresnė žemo kontrolė. Aišku garso mažiau.
Cia tik del galios trukumu netiltu.fruktas link=topic=8843.msg91657#msg91657 date=1224656519 rašė čia:
Dekui uz nuomones, daugiau bus ?Kazkaip skirtingai gaunasi :biggrin:
kiek zmoniu tiek ir nuomoniu :cheers:
IPod
Geriau isvis bridzu ant 2 ohm :biggrin: :biggrin: O jei rimtai tai geriau bridzu ant 8 ohm, nei po rite ant kanalo, mano nuomone tokia :angel: Nebent boso maza pasidarys, tai ant atskiru kanalu kabink.
kiekvienam kanalui po rite negerai jei stereo., atseit zemi dazniai irgi turi stereo irasa todel viena rite su kita gali skirtingai groti ir susipjauti
bridzu stepras tipo iskraipymus didesnius duoda...
ir žinai kodėl didesni ir ant kiek? Mano nuomonė bridžas 4omų kraipo garsą dvigubai tiek kiek vienas kanalas prie 2 omų.tolka link=topic=8843.msg91733#msg91733 date=1224699857 rašė čia:
nu tai cia apie 8 ohm kalba jei bridzu. O ten kazkas apie stereo kalbejo, tai cia ir suniui aisku kad turi but idealiai atreguliuota, kad kuo panasesni signalai i rites eitu.atvortke link=topic=8843.msg91741#msg91741 date=1224702550 rašė čia:
atvortke link=topic=8843.msg91741#msg91741 date=1224702550 rašė čia:
Vavava to ir norejau isgirst! Saunuolis atvortke!!!! Juk prasiau žmonės - teoretiku nerasyt nuomoniu ir neklaidintvistiek aišku malonu uz atsakymus bet matosi kas bande realiai, praktikas ir kas nieko nebande konkreciai - teoretikas :biggrin:
Dar pakartosiu klausima kas nesuprato kaip pvz : kas geriau ant GERO IR TO PACIO stipro - pvz 2x100W@4Ohm ar 1x200W@8Ohm bridge ? :angel: apie 2 omus snekos nebuvo. Neteko tiesiai svesiai tokio varianto bandyt todel ir iskylo toks klausimas.
Mano asmeninis atsakymas būtų dvejopas:
1. Visais atzvilgiais geriau stereo jungimas
2. Isimtinis atvejis jei stipro schemotechnika "optimizuotai" sugeba tiltu prie 8 Omu grot mono kokybiskiau nei prie 4 omu stereo.
Laukiam kitu nuomoniu
jei stipras stereo geriau jungi stereo,jei monoblokas,geriau junki abi rites nuosekliai,cia mano nuomoneTruemayhem link=topic=8843.msg91754#msg91754 date=1224712553 rašė čia:
bridžas prie 8 omų kraipo dvigubai nei kanalas prie 4.Truemayhem link=topic=8843.msg91754#msg91754 date=1224712553 rašė čia:
aš manau: geriau mažesnė apkrova bet tiltu, nei didesnė ir pokanaliai.
nuomonė sudaryta su kicker zr240, senais laikais2-3 m atgal
Hmm nesupratau kazka cia tavo atsakyme :neutral:atvortke link=topic=8843.msg91766#msg91766 date=1224738990 rašė čia:
Ka norejai pasakyt ? Pats sau priestarauji ?Is tavo zodziu taip ir supratau kad kaip pvz 1x8Ohm geriau nei 2x4Ohm. ? :eyes:
na perskaityk dar kartąta dalis kur "aš manau" tai sakau apie tai ką girdėjau.
Aš ir nesupratau, tai gaunas, kad jei jungsi vieną kanalą 4om, ta prasme vieną ritę tai bus mažesni iškraipymai nei bridge 8om, bet tai jei jungi po kanalą ant ritės tai gaunasi tie patys iškraipymai kaip ir bridge 8om, ar ne?
juk abu kanalai savo iškraipymus duoda kiekvienai ritei, o kai subridge tai abu kanalai tą patį iškraipymą duodą abiems ritėms, tai bent tarp ričių išsiskyrimo nėra?
ar kažką ne taip supratau?
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
Jungiant tiltu iškraipymai prie 8ohm didesni, nei jungiant po 4ohm ant kanalo. Grubiai tariant pirmu atveju abiejų kanalų iškraipymai sumuojasi schematiškai, antru - ne. Antru atveju dirba du atskiri kanalai su savo iškraipymų lygiu.
Kiek atsimenu JL nerekomenduoja junkti atskirais kanalais rites...Jai neklystu?
IPod
Nerekomenduoja jungt tik viena rite, kiek pamenu - apie jungima kiekvienam kanalus po rite nieko neraso.JoJo. link=topic=8843.msg91904#msg91904 date=1224870581 rašė čia:
Dar syki dekui visiem uz temos palaikymaMano nuomone kaip ir sutapo su jusu, stereo@4 geriau nei bridge@8 :boohoo:
kiek skaiciau literaturos, kad stereo kategoriskai blogai, na bet junk kaip nori, tavo reikalas
na abu ne arbatinukai,tai issiaiskinkit vyriokai,tai kaip istikruju,naudinga infoartyman:
Bandysiu kada prie progos pajungt is isbandyt ka nors tokio..
nu kaip suprantu tai bridge ar 2 ar 8omai bet kraipo vienodai abi rites, o kai jungi stereo abi rites po 4omus, tai ne tik kad kiekvienas kanalas iškraiypus duoda, bet dar atsiranda iškraipymai kai tarp ričių grojimo nesutarimas atsiranda.... Čia tik teoriškai taip turėtų būt... pats nebandžiau
Rover 600
Hertz Mille
Audison LRx
Bookmarks