jeigu rankas ir galvą turi, tai aišku, kad galima lankstytbeto, kodėl būtent tokio tipo dėžės nori? nedidelį subą galima paprastai sumontuoti palangėj (uždara, fazikinė)
Tai va norėčiau pasiklausti pas jus ar realu tai ką sugalvojau ar mesti tokias fantazijas lauk?
Automobilis sedanas, tai vietos taupymo sumetimais aš esu nusiteikęs montuoti free air tipo žemadažnį, bet paskaitinėjęs forumą ir pasukęs galvą sugalvojau toki varinatą:
(realiai man nereikia žemo, kad mašina taškytusi į dalis arba plaukai judėtų pirmyn atgal, na tiesiog reiktų, kad jis būtų, sorry nemoku paiškinti)
Dėžę prikabinčiau prie galinės palangės, o pačioje palangėje reiktų padaryti daug mažesnę skylę negu garsiakalbiui.
Tai va jei galima daryti tokį variantą, užduosiu keletą klausimų:
1. Norėčiau kuo maženio dydžio h (nurodyta brėžinyje). Ar yra mažo skersmens žemadažnių (mačiau 16.5cm)? gal yra mažesnių tinkančių šio tipo dėžei (kaina iki 300)?
2. Tarkim jei apskaičiavus dėžę fazikas būtų netinkamo ilgio ar jį galima lankstyti?
jeigu rankas ir galvą turi, tai aišku, kad galima lankstytbeto, kodėl būtent tokio tipo dėžės nori? nedidelį subą galima paprastai sumontuoti palangėj (uždara, fazikinė)
Šeip galima bandyti dėti nebutinai vertikaliai garsiakalbi galima ir skersai ir kampu ir tada gali paimti ir 20 ar net 25 cm skersmens. Didziausia problema manau dėžės turis, nes reiks pasirinkti garsiakalbius su mazu VAs ir Qts reiksmėm.
Tai čia standartinis Band pass tipo akustinis apiforminimas. parinkus tinkamą garsiakalbį, Tą subą galima padaryti ir su keliais tryliktukais ne tik šešioliktukais. Tačiau pats vargu ar susiprojektuosi. Reikalingos žinios apie garsiakalbius ir apie tokios dėžės veikimą. Bet idėja labai gerai, nestandartinė ir įdomi tuo, kad galvoji daryti jį su mažo diametro garsiakalbiais . Įgyvendinęs šį projektėlį turėsi gana greitą subą. Jei reiks pagalbos kreipkis.
Last edited by Artūras S; 2010-02-26 at 09:46 AM.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Būtų jėga instaliuoti pagal paties norą, jei sedanų palangės iš apačios būtų tokios lygios kaip čia nupaišei...![]()
WWW.GARSUGAMA.LT - 8 605 19197
Išvartytos sienelės net geriau, nes mažiau susidaro "stovinčios bangos" kurios pasireiškia kaip parazitiniai prieskambiai. Tūrius išlaikyti žinoma kad svarbu.
jei labai užstrigsiu, tai būtinai kreipsiuosi, ačiū
man labai svarbus tas procesas, kai ką nors teoriškai aiškiniesi ir po to pavyksta praktiškai įgyvendinti
šitame forume lb daug informacijos yra, plius dar google, tai teorijos nors vežimu vežk, belieka gerai teoriškai pasikaustyti, paimti atostogų ir rimtai padirbėti![]()
Visada prašom.![]()
pavėlavau parašyt, ir nžn kaip ištrint žinutę
Realybėje bus kitaip. Suksi tiek kiek leis garsiakalbio magnetas.Bus sunkoka tilpti į užduotį. Kalbu apie Band Pass tipo dėžę. Nežinau kokio tipo dėžę nuspręsi daryti.
na taip, pamiršau magnetą
manau bandysiu bandpasą, vistiek aš neturiu super geros klausos, tai jei padarysiu klaidų, greičiausiai jų neišgirsiu arba išgrisiu po kurio laiko.
bet kuriuo atveju esu tokios nuomuonės, kad jei nieko nedarysi, tai savaime nieks nepasidarys ir meistru tampama, o ne gimstama![]()
Patikėk viską išgirsi kas ne taip ir įpatingai gaminant Band Pass. Šiaip reiktų pradėti nuo uždaros.
Paklausyk geriau Artūro patarimo,nes su band pass tipo dėžėmis nėra taip paprasta,gali pasigaminti siurblį-na nebent tau padės patyrę tame reikale žmonės arba tau tiesiog pasiseks
pataisykit jeigu klystu, bet susidariau nuomonę kad paskaičiavus su programa dėžės tūrius gausis didelis grybas, iš to peršasi mintis kam tos programos reikalingos?
Programa yra tik įrankis. Kaip kaltas staliui. Viskas priklauso nuo staliaus rankų. Mūsų atveju, skaičiuojant Band Pass ar kitokią dėžę, reikia turėti supratimą kaip veikia garsiakalbis ir kaip jis elgiasi įkišus jį į vienokias ar kitokias sąlygas. Dauguma programų rekomenduoja eksperimento būdu parinkti dėžės tūrius ir fazikus. Tam ir reikia žinoti kokie procesai vyksta. Tą patį garsiakalbį naudojant Band Pass dėžą galima suskaičiuoti ir gana tiesišką ir tokią kuri "dalbalins" ant vieno dažnio.
Bookmarks