Sveiki,
Noriu pajungti magą, kad jis išsijungtų, kai ištraukiamas raktas iš spynelės ir įsijungtų, kai rakto nėra spynelėje tiesiog, kai įjungiamas magas. Taip veikė seniau su originaliu magu. Tada buvo įdėta tokia prasta magnetola, kuri pagal tokį pajungimą veikdavo tik įjungus degimą. Tai meistras perjungė, kad ji veiktų tiesiai ir nebereaguodavo ar raktelis ištraukiamas. Tada įdėjus originalų magą, jis nebereagavo taip pat. Tada įdėjau trečią Blaupunkt traveler E1 magą, bet visa problema buvo tame, kad jis iškraudavo akumuliatorių per pora parų iki visiško nulio, tai elektrikas pajungė taip, kad jis veiktų tik įjungus degimą.
Norėjau paklausti ar įmanoma pajungti taip, kad išsijungtų nuo rakto ištraukimo ir įsijungtų, kai išjungiamas degimas?
Ar taip padarius man toliau išsikraudinėtų akumuliatorius?
Ar tas mago išsijungimas nuo rakto ištraukimo priklauso nuo pačio mago galimybių?
vienas laidas yra pastovus + o dar vienas yra taip pat pliusas, bet skirtas sužadinimui mago.
Kai abu laidus sujungiam į krūvą ir juos prijungiam prie pagrindinio pliuso mašinoje tada magas tau veikia ištisai ir be raktelio, bet gali iš krauti akumuliatorių, kai pajungta teisingai magas vienas laidas prie pastovus + , o kitas nuo spynelės (sužadinimui) tada tau ne iškraudinės akumuliatoriaus, bet be raktelio neveiks
Kiek čia teko skaityti, tas pastovus pliusas yra raudonas laidas, o sužadinimui dažniausia būna geltonas. Reikia išsilupti tą magą ir pažiūrėti kaip dabar sujungė. Bet tas nuo raktelio skaitosi, kad nuo degimo ar tiesiog turi būti raktelis spynelėj? Nes, kiek teko girdėti, su degimu negerai palikti ilgesniam laikui mašiną, nes kaupiasi įtampa, tai jei eina padaryt, kad raktelis būtų tik įkištas, bet ne pasuktas iki degimo, tai labai gerai. Ir esmė tame, kad veikė prieš levą magą viskas teisingai- išsijungdavo tik ištraukus raktelį. Ar čia grynai kiekvienas magas reaguoja skirtingai į tuos sužadinimus ir rakto ištraukimus?
dažniausiai būna geltonas nuolatinis, bet čia grynai nuo modelio priklauso. taip pat nuo mašinos modelio priklauso kaip elgsis raktas. naujesnėse mašinose įjungus/išjungus degimą bet neištraukus rakto grotuvas fiksuoja kaip įjungtą degimą. bet kaip minėjau čia nuo auto modelio priklauso
P.S. kaupiasi įtampa? apšviesk kuo tai pasireiškia
vadinasi pas tave nuo spynelės yra išvadas padarytas kada įkiši raktą turi kažkuriame laide prie mago atsirasti +12 pasitelk testeriuko ar paprastos lemputės pagalbą ir atsirinksi viską pats, tas laidas sužadinimo ne nuo degimo jungiasi, o nuo pirmos spynelės pasukimo padėties arba tik raktelio įkišimo užtenka, viskas priklauso nuo pačios spynelės
Reikia griebti lemputę tada i talką ir bandyti. Bet, kaip suprantu, čia nėra magnetoloje esmė? Reikia dar pabandyti įkišti originalų magą, kuris veikdavo teisingai- nuo spynelės. Dėl laidų, tai aš suprantu, kad skirtingos spalvos gali būti. Šiaip galiu pasakyti mašinos modelį, bet manau tai nepadės niekam pasakyti kaip magas gali veikti ir kokie laidai ten yra pliusai ir t.t.
Išbandžiau su lempute. Taigi raudonas storas laidas buvo pliusas pastovus, o prie žalio lemputė užsižiebdavo tik pasukus raktuką ant degimo. Bet man dabar labai įdomu pasidarė kaip suprasdavo originalus magas, kad išsijungti, kai ištraukiamas magas? Nes dabar jau nebereaguoja i tą rakto ištraukimą ir tas originalus.
Deja aš ne iš Vilniaus. Bet labai apsidžiaugčiau, jei kas pajungtų teisingai ir kad neiškrautų akumuliatoriaus, ir eitų klausyt be degimo, nes jau šitą dilemą sprendžiu ganėtinai ilgai
Visiškai be rakto nepaklausysi. Bent pas mane Vectroj B tai įjungus degimą magas įsijungia, išjungus degimą, bet rakto neištraukus jis toliau kuo puikiausiai groja, bet tik raktą ištrauki ir baigiasi muzika. O jai tu nori klausyt neykišęs rakto tai gali tik tiesiogiai ta žalią laidą užjungti prie raudono, bet kaip pats minėjai tada iškraudinės akumą.
P.S. O magas suprasdavo taip, kad žaliam laide dingdavo +12V. O kodėl dabar nesupranta tai mistika, jai ištestaves radai, kad žalias laidas atjunginėjamas su spynele.
Man labai puikiai tinka variantas, kad groja kol neištrauki rakto, nes aš taip ir norėčiau padaryti. Tik kad tame žaliame laide +12V dingsta, kai išjungi degimą. Man atrodo, kad prieš jungiant antrą magą, elektrikas kažką prichaltūrino, o dabar nebeatriša kaip ten buvo. Kas keisčiausia, dabar originalus magas nebereaguoja, kai išjungiu degimą, o dabartinis magas išsijungia
Bookmarks