Niekas cia nieko gero tau nepatars,o jei ir kazka bandys,tai tiesiai per aplinkui ir galiausiai nukreips i firmele ar instaliuotoja. Tu zinoma noretum konkreciu modeliu? Taip. As tai zalias,paziurekim gal expertai apsireiks (:
Pagaliau po ilgų ieškojimų įsigijau Nakamichi CD400 grotuvą. Dabar galvoju apie komponentus. Dėsiu tik į priekį, gale kaip groja visiškai nesvarbu. Planuoju išleist 1000-1500 Lt. Ką galėtumėt rekomenduot? Ateity bus ir bosas, bei stiprintuvas, bet viskam sava eilė.
Auto: Mazda MX 6
CD grotuvas: Nakamichi CD400
Muzikos stiliai: elektronica/rock/lounge
Niekas cia nieko gero tau nepatars,o jei ir kazka bandys,tai tiesiai per aplinkui ir galiausiai nukreips i firmele ar instaliuotoja. Tu zinoma noretum konkreciu modeliu? Taip. As tai zalias,paziurekim gal expertai apsireiks (:
Kur instaliuot jau turiu, tai dėl pasiūlymų kur dėt tikrai neverta vargintis. O šiaip tikiuosi, kad patars draugiškai, magą daugiau mažiau padėjo išsirinkt.
P.S. į dureles drąsiai telpa 16 cm, bet nepagailėsim durelių ir trim juostom.
Ar dvi ar trys juostos - cia jau priklauso nuo to kas montuos. Paprastai - perkant koloneles pažymėta jų atkuriamų dažniu juosta - tiek 2 juostų, tiek 3 juostų - atkuria panašiai - nuo 40 Hz iki 20000Hz. Kaip matau - norimas muzikos žanras - agresyvokas... todel - rekomanduočiau nesukti galvos - montuok dvi juostas...
Automobilis nėra didelis - todel garsiakalbiai bus artokai klausytojo. Sekantis labai svarbus komponentas - stiprintuvas. Kaip žinia - jis vienas iš pagrindinių komponentų. Koks jis?
Šiai dienai pasaulyje prigaminta tiek komponentų - nuo 100Lt (kurie yra) iki 25000 Lt - Kurių Lt dar niekas nemontavo. Pasirinkimas platus. Galutinį sprendimą priimsi pats.
Tavo aprašytos muzikos žanras klausomas netyliai - todel jautrumas nemanau kad pagrindinis aspektas. Jautrus ir pakankamai garsiai grojantys garsiakalbiai - Focal serijos. Bet yra pakankamai panašių.
Kiekvieno klausytojo ausis - savotiškas filtras. (kaip ir skonis). Nemanau kad kas pasakys - dėkis šitą ir viskas bus čiki.
Tavo įsigytas grotuvas puikus, bet reikia jam atitinkamų spalvų...prieskonių... sąskambių... ir jei jau skyriai apie 1500Lt už komponentus - nemanau kad bus didelis nuostolis sumokėti uz jų kokybiška sumontavimą apie 500Lt.
Ačiū už perskaitymą
Pagarbiai,
+ 370 682 19776
www.carsystems.lt
Arturas S. vakar minejo apie scan-speak komponentus. Tai gal but parasys ir cia special for u (:
Jei gerai pamenu jie apie 1.2klt.
Prie Scan-speak reikia aukštadažnių ir filtrų.Sunku su jais bus tilpti į temos autoriaus minėtus pinigėlius.Tikrai labai rekomenduočiau tuo klausimu tartis su savo instaliuotoju.Įvairūs žmonės ,skirtingi supratimai,skirtinga patirtis.Supratimas apie garsą yra labai subjektyvus dalykas.Siūlyčiau pasitikėti savo ausimis.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
kad lt tų scanpeakų nėra, tai galima tik jų foto pažiūrėti :smt021, o ne paklausytiArtūras S link=topic=4746.msg47633#msg47633 date=1164389336 rašė čia:
Tai atvažiuok pas mane ir paklausysi ir jei reiks tai bus ir ne tik jų.
Ačiū visiems už patarimus. Situacija tokia. Važinėt ir klausyt nelabai turiu laiko. Todėl galvoju pasikliausiu jūsų nuomone. Vistiek jau takus pramynę, žinot kas maždaug prie ko dera. O be to klausant kolonėles stende ir mašinoj yra didelis skirtumas. Montuotojas kažin ar patars, nes tai mano tataTikrai ne šiaip sau auksarankis meistras, bet audio aparatūros instaliuotojas, netgi pas jus emmoj instaliacijos teisėjas. Montavimas nekainuos (bent jau man, ach kaip gerai tie tėvai
) Ieškot man kolonėlių nelabai turi laiko ir noro. Aš turiu užduotį atsirinkt komponentus, o jis jau padės įsigyt ir sumontuos. Taip kad norėčiau, kad patartumėt konkrečiais modeliais. Kaip jums Alpine SPX trijų juostų? Girdėjau labai gerus atsiliepimus apie jų filtrus. Arba kažkas iš Focal serijos. Teko girdėt kaip groja ~5 m senumo Focal Utopios trijų juostų, tai buvau sužavėtas. Aišku tokios neišeis už tokią sumą, bet vistiek
Stiprintuvo dar nėra, jis bus perkamas ir jau tada derinamas prie esamų komponentų. Pirksiu dvikanalį, panašioj kainų kategorijoj. Bet tas bus kaip jau rašiau ateity. Taigi laukiu dar pasiūlymų ir komentarų. Ačiū už dėmesį.
Alpine SPX ,Focal V arba K serija.K serijos reiktų dėti tuos kur 1980 lt bet tai viršija tavo minėtą sumą.
Kur Vilniuje galima paklausyti/palyginti tavo minėtus garsiakalbius? Beje, kaip KIT 165 V3 E, lyginant juos su SPX (šituos jau esu girdėjęs).
Turiu ir aš juos Kaune,bet tik dėžutėse.Dvi ar trys juostos tai diskusinis klausimas.Dažniausia dvi dėl instaliacijos sudėtingumo ir kainos padidėjimo.SPX švelniau grojantys garsiukai per visą diapozoną.Bosas jų lengvesnis.Focal bosas agresyvesnis.Šiaip sunku ką nors papasakoti ,geriausia pačiam išgirsti.
Kaip pats rašei subų temoj,mūsų prigimtis reikalauja švelnumo, man irgi jis patinka. Ką grynai savo asmenine nuomone rekomenduotum iš Alpine ir Focal? Kaip konkretų pvz. pasakysiu, kad klausau Depeche Mode ir labai panašią muziką. Prie minties, kad pirkt reikės gerus CD, jau pripratau.
Spx tau visiskai netinka,pagal tavo muzika geriau spr,bet as i alpine neziureciau..
Dynaudio tokiai muzikai!
Ką gali parekomenduot iš Dynaudio?
Manau prieš išsirenkant reiktų pakalusyti gyvai įvairesnių sistemų,tada pasidarytų aiškiau ko pats nori.Yra dar vienas dalykas.Pirmas įspudis gali būti apgaulingas ,patarčiau šiek tiek pasikliauti instaliatorių patirtimi.Kalbu apie audiosistemos padarytą pirmą įspudį.cornolio link=topic=4746.msg47700#msg47700 date=1164470339 rašė čia:
Tai vat klausimas, kur galėčiau tai padaryti Vilniuje?
Nežinau.Belieka laukti vilniečių pasiūlymų.
P.S. ar teisybė, kad teisėjų giminės negali dalyvauti varžybose mėgėjų klasėj?
Pradedančiūjų klasė.
A competitor is allowed to compete in this category if he/she meets all of the following criteria:
• The vehicle and/or competitor has never competed in any EMMA Sound Quality competition in any other category then EMMA Entry
• The vehicle and/or competitor has never won first place in the category EMMA Entry
• The competitor is not an active or retired judge in any car audio organisation
• The competitor is not related to, employed by, or otherwise affiliated with, and/or has not received financial support or other compensation from any manufacturer of mobile audio equipment, or publisher of auto sound related material, retail dealer or other representative of the mobile electronics industry and magazines (also auto sound organising or sanctioning body)
Kiečiausia tai, kad auto tėvo vardu registruota![]()
Važiuos į profesionalus.Natūralu.Jis teisėjas ir žino daugiau negu eilinis Lietuvos pilietis, todėl turi galimybę padaryti geresnę sistemą ,o tai jau nelygios sąlygos kitų toje klasėje dalyvaujančių žmonių atžvilgiu.
bet juk sau darai, o ne del rezultatu? aisq samgu kaip sulauki ir iverinimuloju:
Muzika tai garsai ir virpesiai
Nupūs profuose kaip klevo lapą vėjuotą dienąĮmanoma nors kiek konkuruoti su tokiu biudžetu pro klasėje?
jei po :drinkers: :smt030 nuvažiuosi netyčia į SPL tai tikrai nupūs :mrgreen:![]()
Aš tiek neišgeriu, kad susisukęs į SPL nuvažiuočiau![]()
Su kokiu biudžetu?Jei su 1500lt tai gali važiuoti tik į pradinukus susimontavęs garsiukus ir paleidęs nuo mago.
NeGrotuvas yra, komponentams skiriu kaip rašiau, panašiai stipriui skirsiu, nu ir bosui su stiprium ~2 kLt
Galima bandyti ir kažkokį rimtesnį garsą išgauti.Gal tavo tėvukas padės.
Bookmarks