Vertas ar ne, spręsk pats. Grojimas priklausys nuo dėžės parinkimo. Kad ramesne dūšia apžiūrėtum jo techninę būklę, prisegu pravartų garso takelį.
1000w max 500wrms. vertas demesio aparatas?
parduoda be dezes, kaip toki patikrinti? rankose juk nelaikysi. o ar plerpia tai taip ir liks nezinioj :smt021
Vertas ar ne, spręsk pats. Grojimas priklausys nuo dėžės parinkimo. Kad ramesne dūšia apžiūrėtum jo techninę būklę, prisegu pravartų garso takelį.
Watai watai watai... O kur muzika?
bet tai tas pats subas yra ne dezeje supranti, jis siaip kaip dinamikas plikas, nu as pajungti tai sugebesiu bet tai duosi garso tai isoks is ranku tas subas ir siaip nelabai suprasi kaip jis groja, gal kisti i kokia belekokia deze ir ziureti? na juk perkant apziureti preke reikia, na suprantat. kaip patikrinti ta suba kuris yra ne dezeje?
Tai paimk greitai susirask internete duomenys ir pabandyk sukalti panašią dėžę. Tai ir išsibandysi.
Kaip jis tau gali isšokti? Juk ne Jackhammeri glėbyje laikysi :twisted: Visų pirma techninę būklę apžiūrėk, klausyk/žiūrėk ar dinamikas judėdamas niekur nesiliečia ir t.t. Išvada atsižvelgiant į kolegų nuomones: Susikali dėžę, įsirašai mano ankstesniam poste prisegtą garso takelį ir varai pirkti žemadažniorafinuotas link=topic=5900.msg60809#msg60809 date=1179867029 rašė čia:
loju:
o siaip sitas subas vertas 250lt? be dezes? devetas ? :smt021
as noriu kad masinoj butu daugiau slegio, stovi dabar blaupunktas 130wrms 300max, na stepras galetu stipresni suba pavilkt, tai manau geriau butu gal galingesni idejus, man boso per mazai niekada nebuna.
bet velgi jei daryti deze subui tai irgi ten vel paliavos daug, na jei ispjauna reikiamas faneras tai susukti aisku as sugebesiu, ir medziaga aptraukti. tik idomu kiek tas dezes susikimas kainuoja ir isvis ar verta prasdeti jei net nezinai ar tas subas gerai kals.. na bet sitie fosgate tai tikrai nemeluoja ir jei raso 300rms vadinasi tiek ir yra, o cia dvigubai daugiau slegio nei blaupunktas, tas man pakeltu nuotaika vairuojant :supz:
na tai kam dar suki kiaušus?rafinuotas link=topic=5900.msg60854#msg60854 date=1179924450 rašė čia:
Size: 12 inch
Rec. Sealed Box Dims: 0.80 - 4.00 cu. ft.
Rec. Ported Box Dims: 1.75 - 4.00 cu. ft.
Free Air Usage: not recommended
Sensitivity: 88 dB
Frequency Response: 26-200 Hz
Recommended RMS Power: 500W
Peak Power Handling: 1000W
Impedance: dual 4 ohms subwoofer wiring options
Tai cia dabar kaip suprasti?
tarkime uzdaro tipo deze tai bus 0.8 - 4. kubiniu pedu
o su portu bus 1.75 - 4 kubiniu pedu deze?
tai cia labai netiksliai pasakyte jei nuo 1.75 iki 4 kubiniu pedu deze.
tai cia iseitu kad tinka praktiskai bet kokia deze kuri yra siuo matmenu diapozone?
na va naujienos tokios kad visgi pasiemiau as ta suba uz 220 be dezes. pas mane deze padaryta rodos 75ltr~ ir portas padarytas 10cm. tai praktiskai atitaikiau, nes gamintojas rekomenduoja 2 cub/feat ir 4 porta pajungta ant 35hz(to tai nezinau kas yra). tai va deze praktiskai atitinka, na gal siek tiek mano didesne yra nei geriausia rokfordo siuloma opcija.
Pagal duota dazni reikia susireaguliuoti kiekvienai dezei "pikinama" "tiuninama" arba "faziko dazni" Kadangi tu turi deze 75litru, susirandi garsiakalbio parametrus, atsisiunti winISD, i ja susivedes parametrus nustatai kad dezes turis yra 75litrai o faziko plotis 10cm, tada su pelyte pasireaguliuoja dazni kad kreive butu tvarkinga arba kaip gamintojas siulo ivedi 35hz. Tada pasiziuri kokio ilgumo faziko reikia. Pasidarai ji ir pasaka baigta.
Honda Accord CM1 -> Totally Stock
didelis dekui.
beje klausimelis dar vienas, ar reikia man sukti kiausius kad pas mane deze keliais litrais didesne, na tarkime 5, nei kad deklaruoja subo gamintojas? Siaip lyg ir jaudinciaus, taciau man keistas vienas dalykas, kodel toks rimtas gamintojas raso jog siam subui deze gali buti nuo 1.75 iki 4 kubiniu pedu? As neikaip nesuprantu, negi nebus dideles itakos kai padarysi 1.8kub peda ar 3.5 kubine peda? Nu tikrai labai keistai, paaiskinkit man naujokui kodel tokie dideli netikslumai, juk cia garsas, akustika, cia turi buti tiksliau nei tikslu, o cia duoda matmenis mazdaug kokia deze tau patogiau, tokia ir pasidaryk tame diapozone.
bet is kitos puses gal cia reklaminis triukas, kad pirkti zmones ir tie, kurie turi mazas masinas, susikals sau mazyte deze ir galvos kad viskas ciki. nu nezinau net
Įsidėsi, pradėsi klausyti - jei bus negerai, teks krauti plytų į vidų![]()
Su tom plytom tai kazkokia nesamone :smt017
Del turio skirtumu... Tai tiesiog kiekviname turyje vis kitaip gros, o grojima pagal save reikia pasirinkti - mazesnis turys - labiau kals, didesnis turis - gilesni zema dazni atkurs. Geriau imesk savo garsiakalbio parametrus. Gal kas pades paziureti ar ten didele tragedija tie 5 litrai.
va mano garsiakalbio parametrai:
Features
3" 4 Layer LXtended Voice Coil
Coil on Aluminum Former
FIBERLock Cone
Hyper XTended Pole Piece
LXcursion Cast Frame
Dual Laminated Progressive Flat Spider
BART Surround
CONsealer Gasket
Aeroport Exhaust
Rubber Magnet Boot
Subwoofer Specifications
Size: 12 inch
Rec. Sealed Box Dims: 0.80 - 4.00 cu. ft.
Rec. Ported Box Dims: 1.75 - 4.00 cu. ft.
Free Air Usage: not recommended
Sensitivity: 88 dB
Frequency Response: 26-200 Hz
Recommended RMS Power: 500W
Peak Power Handling: 1000W
Impedance: dual 4 ohms subwoofer wiring options
Reikia va tokių, kaip šiame straipsnyje rašoma : http://www.i-klubas.lt/index.php?opt...&Itemid=53
va ka raso:
Recommended Ported Box Volume: The ported box volume range recommended by Rockford Fosgate is 1.75 cu/ft to 4.0 cu/ft. Within this range, the ideal size recommended by Rockford Fosgate is 2.0 cu/ft, so this is the enclosure recommended by Crutchfield. One 4" diameter x 10-3/4" long port, tuned at 35Hz, should be used with a 2.0 cu/ft enclosure.
o cia tas crhutchfield tai turbut programa ane, tai palei ja rekomenduojama 2 kubines pedos, tai iseina apie 61kubini centimetra. mano deze be sieneliu storiu gaunasi 64.6 kubiniai centimetrai, tai praktiskai deze pataikyta. :supz:
crutchfield - tai tinklapis kuris prekiauja visokiu biesu.
Kažką tu čia maišai 64 kubiniai centimetrai nėra lygu 64 litram. Tu boso tikrai nesukiši į 64 kb cm![]()
Tau reikia kubines pedas versti i litrus o ne kubinius centimetrus.rafinuotas link=topic=5900.msg61230#msg61230 date=1180375541 rašė čia:
nu o kaip tada apskaiciuoti?
man atrodo kad viskas cia ok ir 2kub pedos yra ne 61kub cm o kub ltr. ar gal kas geriayu gaudosi tame reikale?
Viena kubine peda = 28.3 l
Vaikai naudokite google: http://www.botlanta.org/converters/volume.htm :smt021
viskas aiksu dabar man jau.
aciu visiem kas padejote :smt023loju: O
![]()
Dar tokia smulkmenele... Kiek zinau bent pirmo stage'o rokfordai megsta groti tik uzdaroje deze. Lyg esu skaiciaves ir stage 2 tai irgi labiau i uzdara tiko, nes su faziku prasideda dideli velavimai.
ai is manes toks nekoks klausytojas, dar patirties tiek neturiu, svarbu kad slegis butu :smt021
veliau jei atsibos persidarysiu i mazesne be faziko, cia juk nedidele beda is didesnes imazesne ir fazika su fanera uzkalt :supz: O![]()
Tai žinok, kad po slėgio terapijų, geresniu klausytoju netapsi :smt018rafinuotas link=topic=5900.msg61263#msg61263 date=1180421705 rašė čia:
nu ka as zinau man patinka duodi garso ir drebina gerai, ko daugiau reik :smt021
aisku daug smagiau ausiai kai teisinga sistema, bet ja isirengt net nepradek su 3stukom. o ka as magelis disovas laidai disovi stepras nekoks subas siek tiek i tema, ir vsio. o cia jei rpadesiu rengti teisingas sistemas, tada geriau nusipirksiu uz tuos pinigus kuriuos skirciau aparaturai teisinga masina, su teisinga sistema, bose ar pan. ji vistiek jau kazkiek panasesne i teisinga sistema. vot tak, tokia mano nomoneartyman:
Bookmarks