tai dabar palygink 3 litrus su kapeikomis rekomenduojamus ir duryse esančius 30litrų![]()
Sveiki, muzikos mylėtojai.
Situacija tokia, kad yra duryse komponentai alpine SPS171a maitinami stiprintuvu. Durų apdaila perdaryta ir padarytas podiumas kuriame tupi midbasas, apdaila gerai pritvirtinta prie durų skardos. Grojimo tūris tarp apdailos ir durų.
----Problema-klausimas, praktiškai negroja žemų dažnių----
apie vidutinius ir aukštus šiuo atveju nėra kalbos.
Avtozvuke darytas testas teigia, kad šiem garsiakalbiam pakanka nedidelio tūrio, kad jau užgrotų t.y. maždaug 3 litrai su kapeikom.
Nuomonės, patarimai, kritika kas buvo susidūręs su muzikos instalu šio auto modelio?
Gero savaitgalio![]()
tai dabar palygink 3 litrus su kapeikomis rekomenduojamus ir duryse esančius 30litrų![]()
Norėčiau pasikartoti, kad negroja į durų tūrį, o groja tarp apdailos ir durų skardos![]()
avtozvuke rašė:
"-В выделенном объёме 8 л получаем полную добротность 0,9 и нижнюю частотную границу 79 Гц. Если считать допустимой добротность 1,2 (а почему нет?), то уже можно воспользоваться ЗЯ объёмом 3,1 л. Нижняя граница 96 Гц создаёт все условия для комфортной «стыковки» с сабвуфером."
leisk į visą durų tūrį arba keisk kitus sistemos komponentus -stiprintuvą, laidus, magę.........
p.s. nuo kiek hz tu laikai žemais dažniais?
projektas procese:
"JVC" KW-AVX820 (USB WAV) - toslink - "Helix" DSP.3 - "Media Control v4" by MultiMAKE,
"Soundstream" P204e (tweak)- "Focal" TN?, "Tectonic" BMR 3",
"Soundstream" P202e (tweak) 2 vnt.- "JBL" T595 Limited Edition (perdaryti į midbosus),
"Soundstream" P204e (tweak)- "JVC" HSA1699-02A, "SinusLive" BassPumpII
"Optima" YellowTop 75Ah, "Oehlbach" 1F, "HELIX" CAP 33, Laidai "Rega" FSC Quattro, linijiniai - savadarbiai pasidabruoti vintažiniai...
Old School Car Audio
Avtozvuke yra paminėta bendra akustinės sistemos kokybė 0,9. Leisdamas garsiakalbiam groti į tarpą tarp apdailos ir skardos tu turi bendrą kokybę labai prastą ko pasekoje neturi žemo.Leidžiant į durelių tūrį šie garsiakalbiai groja labai žemai, tačiau neturi jautrumo ir blogi jų vidutiniai dažniai.Naudotini jie tik su stiprintuvu.Ir prie visko dar siūlyčiau kartelį pasitikrinti ar nesumaišytos fazės.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Kas liečia garso dažnius hz, tai dažnius skiriu iš klausos kurie yra žemi, vidutiniai ir aukši ir negaliu pasakyti nuo kiek hz groja tas anas garsiakalbis, dokumentuose nurodyta tik teoriškai kokius dažnius išgauna garsiaklbis (tikriausiai teisingai juos sumontavus gaunamas rezultatas arčiausiai deklaruojamų žemų dažnių)
Hebra reikia 16 cm midbosų pabandymui, ten kažkoks prakeiksmas su tais SPS nes, paleidus į visas duris, kabina kokias 5-10 Hz žemiau, bet prapuola ties 100-130 Hz, grojant ne į visas duris midbosas geresnis. Pakeitus maga ir stipriaka, situacija pagerėja, bet reikia pasibandyti kitus garsiaklbius. Butu smagu gauti pasiulimus i Pm.
Tai jau išdėsčiau trumpai ankščiau rašytame poste.
Neesu ekspertas auto audio instaliacijose, bet įdomūs ir keisti sprendimai instaliavime.
Paleidimas groti į visas duris = pūsto politileno kampučio atklijavimas ir šiek tiek užrietimas, kuris gamykliškai gyvena duryse ir neleidžia iš durų vidaus patekti drėgmei ir triukšmui į auto saloną.
Klausyk, Mielasai, jeigu tau nepatinka, mano požiūris į problemos sprendimą ir būdai tai nereiškia, kad durų išgaidinimas (išpjaustimas) kašką pakeis. Mano darbas buvo padaryti podjumus ir juos sumontuoti, ką aš ir padariau, garsiakalbiai buvo tavo pasirinkimas, be mano patarimų. Kad negroja tavo sitema, tai yra kitas klausimas, kodėl, įdėjus mano magą ir stipriaką problema kaip ir išprendžiama, čia yra mano nuomonė, man tada mirboso tikrai užtenka. Aš pisausi, norėdamas ta problemą išspresti bet, kolkas nieko neradau, nes dar neturiu pakaitinių garsiaklabių. Jeigu tu galvoji, kad mano kelias yra neteisingas, nuvažiuok pas kitus meistrus, kegul jie išgaidina tavo durys ir kada viskas liks taip, kaip yra dabar galėsi pasikasyti pakaušį. Tavo valia kaip pasielgti.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Darbas buvo padaryti gražius podiumus(nes pats nesugebėsiu gražiai padaryt), kad grotų į durų tūrį (durų vibro garso izoliaciją planavau daryti pats, dėl gausybės laisvo laiko) ir su nedideliu pasvirimu, kad visiškai negrotų į kojas kažkur.
Sutarus dėl darbų su Miroslavu, paskui pasakė, kad jau jis nedarys, o 'Naparnikui' duos, aišku nelabai džiugu, bet vis dėl to maniau su profesionalo žiniom ir darbų priežiūra viskas bus ok ...
Dėl garsiakalbių buvau užklausęs ar nėra perprasti gal rinktis geriau kito gamintojo kokius, gal net ir dvidešimtukus - atsakymas buvo kam man dvidešimtukai ar pn.,su alpinkom nelabai tekę dirbt ar panašiai neaiškiai pasakyta.
Su kitu grotuvu, lineika ir stipru situacija iš esmės nesikeitė.
Įdomi situacija, kai kientas tampa kaltas
P.S. įdomi būtų manau i-klubo senbuvių reakcija , jei būčiau kokius garsiakalbius slimus prisukęs lygiai taip pat prie durų apdailos per medinį žiedą, kad grotų tarp apdailos ir durų ir sukūrus temą "Kodėl negroja komponentai" greit būčiau apipiltas šiukšlėmis, liepta būtų susirasti temą kur jau apie tai kalbėta...kad yra blogis ir neverta investicija į darbą ir naujus garsiakalbius sukant juos tik prie durų apdailos ir neleidžiant jiems groti atitinkamai paruoštame kiek įmanoma užsandarintame durų tūryje.
Radau kas turi infinity, tik neaišku ar tilps į podiumą. Jei tilps būtinai parašysiu atsiliepimus į kurią pusę pasikeitė midbasas. Tuo pačiu išsimatuosiu tikslų montavimo max. skersmenį.
Jeigu reference 6000, arba 605 tai tiks.
Tai vat buvo įdėti rainbow priešbosiai (tikrai nepigiausi) ir taip pat nieko jie negroja. Atkabinus durų apdailą grojant freeair režimu rezultatas praktiškai nesikeičia tai ...
E46 problematiška šiek tiek auto muzikai,pas patį buvo problemų su midbasiu, nors ir kiek perdarinėjau vistiek nieko gero nesigavo nors kompenentai buvo tikrai gan aukšto lygio.
bandžiau žaist su žiedais, bet nieko gero iš to neišėjo.
tie žiedai buvo sukami prie durų ar durų apdailos ?
pradžioje buvo prie durų apdailos, paskui prie durų.
įdomiaines žinau kas būtent e46 sedane paleido į durų tūrį grot ir viskas susitvarkė.
na matai mano komponentai negalėjo grot į durų tūrį, jiems šiaip reikėjo dėžutes daryt.
Na bet po durų apdaila groja 20-30 litrų mažesnemie tūryje, nei į pilnas sedano duris. Manau niekam tikęs sprendimas, groti tarp apdailos ir vidinės durų skardos, kadangi apdailos tūrio formos tikrai nėra idealios, daug tunelių ir panašiai. O jei dar visos vidinės skardos ertmės neužsandarintos bitumine danga, tai toks ir grojimas... Kas tau šitokį instalą darė?
As dariau instalą, ir į turi po durų apdaila sumuosnuoti klijento pasirinkti Alpine SPS groja gražesnį midbosą negu į visų durų turį.
O tai kas yra susimontavęs i pilna durų tūri?
Paskaityk visą temą ten viskas parašyta.
Bookmarks