Sveiki tautiečiai, papirkau NAD 7220PE stiprių neveikiantį, išlitavau tranzus, pasirodo pramušti 2N3055 ir MJ2955 tanzistoriai. Kadangi esu jau išlitavęs visus tranzistorius ir ketinu pirkti naujus, tai gal man geriau kanors kitko įmesti, kad dar kažkiek pagerinti garsą(vistiek jau keičiu)? Šeip čia kaip pasinaršiau, tai bėda šių aparatų, tai gal kiti tranzistoriai nenušoks tiap greit?
Išlituoti tranzistoriai:
2N3055
MJ2955
B649AC
D669AC
BD139
Į ką geresnio ir patikimesnio juos galima pakeisti?
Dėkui
Lietuvoje normalių negausi, bus analogai ne originalai tai, kad ir tokius pačius sudėsi jau nebus kaip su originalais, originalai yra parinkinėjami iš didelio kiekio su kuo panašesniais parametrais, man atrodo dėk tokius pačius ir nesuk galvos.
Viską supratau, nupirkau visus 12 naujus tranzus abiems kanalams, laukiu kol atšniokš.
Dar klausimas, sulitavau pagal mane gerus tranzus į vieną kanalą ir paleidau groti, atsirado garsas, saugiklių neišmuša, bet garsas toks, kaip kažkas trumpintų, garso nedaug, ant kiekvieno žemo viskas šnypščia, traška, nu žinot tą garsą manau. Ar gali tai būti dėl blogų tranzistorių? Na, kaip sulituosiu visus naujus tranzistorius, bus aišku, bet gal kas žino kame fėleris galėtų būti?
Šeip dar pora varžų parūkę yra, anas irgi jau turiu naujas, o tikrinau dar su senom, tai gal dėl to.
Nu prasinešiu šiektiek vėliau, kaip sulituosiu viską gavęs į vietas ir žinosiu situaciją.
Bookmarks