Sveiki, gal kas turit toki daikta? atsitiko beda, nebegroja bandziau prijungti ir tv ir kompa, atrodo nieko nepaspaudziau, bet va nebegroja, jau ir per visas knopkes praejau isejimus pakaitaliojau, jokio garso, kas gali but ? seip kai taip buna maniskis kazka paspaudineja ir veikia, bet jo dabar nera, o pati nemoku, gal kas galetu padeti?
Na atsisiunciau as ta vadova angliskai, aisku jis man nieko nepadejo.. pamakalavau... - veikia, o yra skirtumas i kur sukisti laidai? bijau gauti velniu buvo ijungta i 6ch input surround, o as ijungiau i audio v-aux , plius dar yra ijungta i A front - cia nieko nejudinau, tai per meniu input pasirinkau ne 6ch input, o ta V-aux , bet cia ne kur paprasciausiai junginejasi, o kazkoki papildoma meniu.. ir viskas dabar gerai.. bet bijau dabar perjungt, po to vel nerasiu... ar yra koks skirtumas tarp tu isejimu? gal dabar negros visos koloneles? tik nesijuokit..
Na mano žmona net nesuprastų ką čia klausiate, tai skaitau galima pabandyti susikalbėti. Galiu bandyti paaiškinti bendrus principus.
Garsas ir vaizdas turi po keletą skirtingų "formatų" ir tokiu būdu galima jungti per skirtingas jungtis. Tam jos ir skirtos. Todėl įjungus į tam tikrą vietą reikia stiprintuvui per "meniu" parodyti kur yra signalas. Kai kurie nustatymai turi "AUTO" pasirinkimą. Kalbant apie garso pjungimą tai jis gali būti analoginis arba skaitmeninis. Analoginis jungiasi į du kanalus. Tai raudonos ir baltos spalvos jungtys prie kurių parašyta "IN" CD IN, MD IN, PLAY IN, ir t.t. Čia įjungus reikia per meniu arba gali būti priekinėje panelėje knopkės ant kurių paraįyta garso šaltinis. CD, MD, DVD< ir t.t. Tada reikia paspausti tą klavišą ar knopkę.
Audio galima pajungti ir skaitmeninį. DIGITAL IN matosi kairėje nuotraukos pusėje. Tai arba optinė arba coksialinė jungtys. Jei garso sujungimas per "skaitmenį" aktualus galima bus paaiškinti ir apie tai. Realiai tai dar kartą sakau, kad viskas detaliai ir aiškiai parašyta vartotojo instrukcijoje. Daug tiksliau ir išsamiau negu aš aiškinu. Norint paaiškinti smulkiau reikia konkrečiai žinoti kokie išėjimai naudojami kompiuteryje ar kitame garso ar vaizdo šaltinyje. Tada būtų konkretesnė kalba.
Bookmarks