Tau reikia zinoti kokia vienos rites varza tada galesi ji jungti 2, 4, 8 ohm'ais priklausomai nuo subo riciu varzos.
Mano stepras yra toks:
4om 4x100rms
2om 4x200rms
tai kaip suprantu jei komponentia priekyje yra 4omu, tai gros stepras ant 4omu, o jei subas 2omu, tia automatiskai stepras gros ant 2omu. tai iseis taip du kanalai ant 4omu, o vienas ant 2omu.
Bet dabar dvieju riciu subas ir yra 2om, ar yra 4om?
Tau reikia zinoti kokia vienos rites varza tada galesi ji jungti 2, 4, 8 ohm'ais priklausomai nuo subo riciu varzos.
Ar tu žinai kokios varžos yra viena subo ritė ?
ne, nezinau. o kaip susizinoti?
bet sakau tame saite pateikiamas variantas, kad butent iseina sita suba pajungtyi ant 2omu.
nueik i ta saita ir apacioj pacioj yra parasyta:
Impedance: dual 4 ohms (subwoofer wiring options)
paspaudi ant subwofer wiring options, ir ten paraso kaip reikia pajungt. tai matyt kad dual 4 ohms reiskia kartu sudejus abi rites gaunasi 4 omai :smt017
ka as zinau siaip is manes ne koks elektrikas ops:
Ne, jeigu būtų 2+2 omo, tai ant vieno kanalo nepajungtum su 2 omais. Čia 4+4 omo ir pajungta lygiagrečiai, todėl gaunasi 2omai.
Bet kodėl tu nori jungti ant 2 omų ? Jungk atskirai vieną rite ir kitą ritę.
Man rodos schemą gerai perskaičiau. Jei suklydau prašau nedelsiant ištaisyti mane
noriu jungti ant 2omu TIK DEL TO, JOG MANO STEPRAS PARODO DIDEDSNE GALIA ANT 2 OMU.
t.y. kad ant 4 omu jis duoda 4x100RMS, o ant 2omu duoda 4x200rms. is cia gaunasi, kad daugiau suba tampys.
beje nesupratau, cia lygiagreciai pajungta pateikiamoje ju shemoje, ar mano masinoje kaip pajungta? ar cia gaunasi tiek vienoje tiek kitoje shemoje tas pats, tik kad kitaip jungiama? :smt021BigBug link=topic=5934.msg61154#msg61154 date=1180299997 rašė čia:
Nematau jokios naudos jungti ant 2 omų. Nes pas tave tada bus 1x200W. O jeigu jungsi ant 4 omų tai bus 2x100W. Galia ta pati o skambėti turi geriaurafinuotas link=topic=5934.msg61155#msg61155 date=1180300309 rašė čia:
Palauk kokio "senbuvio" nuomonės.
tai kaip nors jungti kad butu 2omai ir ant dvieju kanalu bridzinti, tada gautusi 2 kanalai po 100watu, ir vienas kanalas subridzintas ant 2omu - 400watu. nu gal as cia svaigstu, nezinau, bet paprasciausiai isiaiskint noriu :smt017
Dazniausiai pigesni stiprintuvai nepritaikyti dirbti bridzu ant 2 omu, nes taip ant vieno kanalo krenta 1omo apkrova. tad jei taip pajungsi didele tikimybe kad stiprintuvas smarkiai kais, sokines apsauga, ir galiausiai visai iskeps.
Honda Accord CM1 -> Totally Stock
na bet jeigu rasoma stiprintuvo charakteristikose, jog stiprintuvas gali dirbti tokiu reziimu, kodel jam nusprogt? Na vistiek reiketu bent jau pameginti, ar kazkas keiciasi garso poziuriu ar ne, ar stiprintuvas kaista, ar apsauga sokineja ir t.t. jei stepras laikosi puikiai, tai kodel taip nepalikus ant 2 omu ir bridze?
O siaip gal pasakysi kaip teisingai sujungt kad taip atsitiktu? ar ta shema kur parodziau tokia ir yra?
Neparašyta, kad gali dirbti ssubridžintas ant 2 omų. Yra parašyta tik, kad gali dirbti ant 2 omų, bet ne subridžintas :smt018
Tau to garso ir taip pilnai užteks. Bent kiek aš girdėjau panašių garsekalbių sujungtų ant 2 omų, tai skambėjo tragiškai :smt017
Teisingai tau kolegos raso, jei pajungsi du omus tiltu tavo stipras nugaisht gali. Jungi api rites atskirai 2kanalams ir bus ok. Galios bus mažiau, bet kokybės atžvilgiu bus geriau. Jei tau nepakanka galios teks pirkt kita stipra tik dviem omais vistiek nepatarciau jungt.rafinuotas link=topic=5934.msg61166#msg61166 date=1180333477 rašė čia:
Be to ta tavo schema man neaiski kazkokia. Jungti tau reikia pagal virsutine tavo pateikta schema. Jei tau reikia dviejų omu tavo atveju jungi abu subo minusus i kruva ir i stipro minusa ir abu pliusus taip pat kruvon ir prie stipro pliuso.
O suzinoti taip. Tavo subo gamintojas tau raso: Impedance: "dual 4 ohms" ka reiskia dviguba 4 omu rite. Butent tokio tipo suba galima pajungti dviems kanalams atskirai kas gausis 2x4omus , vienam kanalui dviem omais (lygegreciai sujungus abi rites) arba astuoniais omais (nuosekliai jungiant abi rites)rafinuotas link=topic=5934.msg61153#msg61153 date=1180299472 rašė čia:
Paieskok siame forume, buvo kalbeta apie tai ir turi buti netgi formule kaip paskaiciuoti varzas.
Bookmarks