View Full Version : aukštadažnio laido storis
ttadaz
2006-10-02, 01:01 AM
Komplektacijoje būna gana nestori aukštadažnių laidai...
O žiūrint internete instaliacijas žmonių, matau, kad dažnai tie laidai būna panašūs į skirtus subui...
Kaip turėtų būti iš tikro?
Darka
2006-10-02, 08:54 AM
Aukštadažniai pilnaverčiai komplekto veikėjai O:)O ir galios turi gaut ne mažiau už midbosą.Su subu lygint nereikia.
ttadaz
2006-10-02, 10:13 AM
O kaip tada daroma su tuo apie 10 cm ilgio styrančiu iš aukštadažnio nestoru laidu?
Darka
2006-10-02, 10:44 AM
10cm čia ne 5m.Bet jeigu nori gali persilituot.Nors mano nuomone įtakos nebus.
Aiwaras
2006-10-02, 12:26 PM
O ir galios turi gaut ne mažiau už midbosą.
Meluoji ir neraudonuoji. Čia jau žiauriai klaidini kitus. Nevienoda dalis galios tenka priešbosiui ,viduriam ir aukštam.
ttadaz
2006-10-02, 01:15 PM
Aivarai, jei žinai - pasakyk, kaip turėtų iš tikrūjų būti su tuo laido storiu. [-o<
Aiwaras
2006-10-02, 01:21 PM
Viskas turi buti proto ribose. IMHO storo nereikia, o tie kas deda storio kaip piestukas ar pirstas tai nori pasimaivyti.
TiesTo
2006-10-02, 02:10 PM
nu tay parašyk kokio storio ten pas tave tas laidas? kiek kvadratu? Gal kas patars kiek geriausia dėti ar vidutiniškai kiek turi būti :smt017
desperad
2006-10-02, 02:22 PM
Aš tai dėjau aukštadažiams tokio pat storio, kaip ir priešbosiui ar viduriukams, blogiau nuo to manau tikrai nebus O:) IMHO optimalu 2,5 kv. laidas, nepritaupysi, jei aukštadažniui pirksi plonesnį laidą :twisted:
O šiaip čia galima įsivelti į seną ginčią ar turi laidai įtakos garsui, ar ne. Kažkur intere tokiose ginčose skaičiau teoriją, jog kuo aukštesnio dažnio signalas, tai jis linkęs eiti laidininko paviršiumi, todėl reikėtų storesnio laido aukštesniems dažniams, kad jo paviršio plotas būtų kuo didesnis... Jei neklystu čia taip vadinamas skin efektas... Bet čia tik teorijos, kažkokio rimto pagrindimo nežinau...
ttadaz
2006-10-02, 03:08 PM
Aš tai dėjau aukštadažiams tokio pat storio, kaip ir priešbosiui ar viduriukams, blogiau nuo to manau tikrai nebus O:) IMHO optimalu 2,5 kv. laidas, nepritaupysi, jei aukštadažniui pirksi plonesnį laidą :twisted:
Aš tikrai nesiruošiu tokiems dalykams taupyti, tiesiog man neramu dėl tokio staigaus laido storio pasikeitimo... Tarkim koks metras bus 2,5m2, o likę 10cm bus koks apytiksliai 0,8 ar 0,6m2...
:smt017
Koks tikras laido plotas tai nežinau :oops:
Aiwaras
2006-10-02, 03:14 PM
Tas trumpas gabaliukas plono laido nieko neigiamo nepadarys.
Desperad>> kad pasireikštų skin efektas rekia gigahercu arba bent megahercu (tiksliso ribos nžn), o ne 20kHz. Radio elektronikoi visas girdimas diapazonas (20Hz iki 20kHz) yra labai žemas dažnis.
ttadaz
2006-10-02, 03:34 PM
Tas trumpas gabaliukas plono laido nieko neigiamo nepadarys.
O kaip būtų geriau: visą laidą (iki krosoverio) palikt ploną (tokį, koks yra prilituotas prie garsiakalbių), ar jungt tarkim 2,5m2, o tik tą trumpą agabaliuką palikt ploną?
desperad
2006-10-02, 04:30 PM
Desperad>> kad pasireikštų skin efektas rekia gigahercu arba bent megahercu (tiksliso ribos nžn), o ne 20kHz. Radio elektronikoi visas girdimas diapazonas (20Hz iki 20kHz) yra labai žemas dažnis.
Neteigiau ir nesiginčiju, radio elektronikoje tavo žinos daug gilesnės, nei mano :)
Darka
2006-10-02, 06:31 PM
O ir galios turi gaut ne mažiau už midbosą.
Meluoji ir neraudonuoji. Čia jau žiauriai klaidini kitus. Nevienoda dalis galios tenka priešbosiui ,viduriam ir aukštam.
Na aukštadažniai tikrai jautresni O:)Sorry.Bet dėdamas plonesnius laidus nei midbosui,tai nedaug turbūt sutaupysi.Nes neaišku kokio storio laidai midbosui.Todėl ir patariu žmogui,kad dėtų bent neplonesnį nei jam(midbosui)
Mindaugas
2006-10-04, 11:37 AM
1.5 kv nuo kroso aukštadažniam pilnai užteks. Nebent pas tave krosas priekaboje O:) o tie trumpi laidai nuo aukštadažnio tikrai nioeko blogo nepadarys, kaip jau ir minėjo kiti. Bet jei yra galimybė juos sutrumpinti iki max. ar pašalinti ir jungtis tiesiai būtų super.
ttadaz
2006-10-04, 12:05 PM
o tie trumpi laidai nuo aukštadažnio tikrai nioeko blogo nepadarys, kaip jau ir minėjo kiti. Bet jei yra galimybė juos sutrumpinti iki max. ar pašalinti ir jungtis tiesiai būtų super.
Pašalinęs juos visai, neturėsiu, kaip prijungti (tik prilituot :smt017 ,bet po to su montavimu gali kilti sunkumų)... Trumpinsiu iki max O:)
Dėkuj
lanys
2006-10-04, 04:02 PM
Kartais aukštadažnius nelabiau įtakoja laido kokybė, grynumas, negu jo storis ? :smt017
The_Revelator
2006-10-04, 10:53 PM
Kartais aukštadažnius nelabiau įtakoja laido kokybė, grynumas, negu jo storis ? :smt017
Mano nuomone būtent taip ir yra.
Darka
2006-10-06, 11:11 PM
Tai čia niekas ir nekalba apie kietus laidus iš senukų.
Aiwaras
2006-10-07, 12:26 AM
Na aš taip drąsiai nesakyčiau O:)
Matau tik tą minusą, kad jie dažno lankstymo bijo.
Artūras-M
2006-10-07, 04:39 PM
Tai čia niekas ir nekalba apie kietus laidus iš senukų.
Galim pakalbėti ;)
Darka
2006-10-07, 11:08 PM
Nu aš ir durnas :smt017Dabar vietoj kokybiškų laidų visada naudosiu laidus iš Senukų.Geras patarimas :smt023Ačiū O:)
Artūras-M
2006-10-07, 11:28 PM
Žinoma kad dar nelabai protingas. Truputį reklamos, truputį marketingo, truputį žinių stokos ir didelio arogancijos kiekio auka. Kai šitas spragas pašalinsi, bus galima diskutuoti toliau.
Esu užtikrintas, kad dar neturi tokio lygmens aparatūros, kuri reikalautų kokybiškesnių laidų nei iš senukų ;)
olekauskas
2006-10-08, 12:28 AM
keista iš taves girdėti tokius žodžius...
Artūras-M
2006-10-08, 12:40 AM
Daug kartų esu sakęs, kad geriau investuoti 100 LT papildomai į stiprintuvą, garsiakalbius, nei be reikalo kišti pinigus į laidus. Laidų įtaka yra, tačiau ne visur.
Pinigų suma žinoma paminėta abstrakčiai ;)
Beje, pas mane laidai garsiakalbiams iš Senukų. Kažkaip dėl to nekompleksuoju ;)
lanys
2006-10-08, 12:58 AM
Daug kartų esu sakęs, kad geriau investuoti 100 LT papildomai į stiprintuvą, garsiakalbius, nei be reikalo kišti pinigus į laidus. Laidų įtaka yra, tačiau ne visur.
Beje, pas mane laidai garsiakalbiams iš Senukų. Kažkaip dėl to nekompleksuoju ;)
Buvau nusipirkęs iš senukų laidus. Dabar jie beveik visi žali...
Taupantis moka du kartus...
Artūras-M
2006-10-08, 01:08 AM
O tu žinai ką galima pirkti, ko negalima, kada galima ir kada negalima ? ;)
Beje, realiai laidai iš senukų dažnai gaunasi brangiau, nei paprasti, tačiau daug kokybiškesni, nei maždaug už 100 LT metras specialaus akustinio laido. Viena maža smulkmena - reikia žinių. Tavo po metų pažaliavo, maniškiai po dviejų metų visa dar puikiai tarnauja ;)
Darka
2006-10-08, 03:53 AM
Žinoma kad dar nelabai protingas. Truputį reklamos, truputį marketingo, truputį žinių stokos ir didelio arogancijos kiekio auka. Kai šitas spragas pašalinsi, bus galima diskutuoti toliau.
Esu užtikrintas, kad dar neturi tokio lygmens aparatūros, kuri reikalautų kokybiškesnių laidų nei iš senukų ;)
Labai AČIŪ už manęs įvertinimą :smt022Nėkiek nepykstu.Čia tavo nuomonė,bet savo nuomonę pasilik prie savęs.Savo sistemos tikrai nelaikau tobula,bet ji tikrai kokybiškesnė,nei daugumos čia esančių.Tavo lygį gal kada nors ir pasieksiu,bet laidų iš Senukų tikrai nepirksiu(mano nuomonė).Laidų po 100lt metras gal irgi,bet kokybė man patinka ir tiek.O tu džiaukis tokiais laidais ir tiek.Tikėjausi,kad bent čia visų nuomonės bus lygiagrečios,bet ir čia yra jūsų profų nuomonės turbūt labai svarbios.Ir toliau reklamuokit savo darbo vaisius nepadėdami paprastiems žmogeliukams pasidaryt,bent kokybiškesnį garsą(nes sugebat tik patart už pinigus arba patys darydami sistemas).Aš taip pat nesu profas toje srity(mėgėjas),bet suprantu apie auto garsą truputį daugiau,nei vidutinis lankytojas.Ir jei mano nuomonė visiška nesąmonė,tai uždėk BANĄ ir tiek(nes iš jūsų naudingos informacijos nesulaukiau,kaip tik beveik pirk iš manęs ir tiek)Čia mano nuomonė ir tiek.
olekauskas
2006-10-08, 10:17 AM
ne taip perskaičiau tavo žinute ir pagalvojau kad ir tu pradėsi pasakot apie laidu skambesi :)
Artūras-M
2006-10-08, 11:33 AM
Ir toliau reklamuokit savo darbo vaisius nepadėdami paprastiems žmogeliukams pasidaryt,bent kokybiškesnį garsą(nes sugebat tik patart už pinigus arba patys darydami sistemas).
Che, pasirodo aš dar mažai padedu ;) Gyveni žmogus ir rezultatais negali atsidžiaugti ;)
AURIS-T
2006-10-15, 01:30 PM
nu taip galetumet daugiau patart,o dabar tai tik rasinejates tarpusavyje,o naujokams i klausimus negalit atsakyt.prisiminkit nuo ko patys pradejot-ir jus negimet mokedami.ir isvis jei ka pataret tai arba labai ne konkreciai,arba jau is fantastikos srities :smt018
lanys
2006-10-15, 02:43 PM
nu taip galėtumėt daugiau patart,o dabar tai tik rasinejates tarpusavyje,o naujokams i klausimus negalit atsakyt.prisiminkit nuo ko patys pradejot-ir jus negimet mokedami.ir isvis jei ka pataret tai arba labai ne konkreciai,arba jau is fantastikos srities :smt018
Juk rašė, kad faktiškai neįtakos laidai. Nusiperki iš kokios firmso laidus po kelis litus už metrą ir būni spakainas... Nei pas vieną nėra aukštų kapsulių mašinos vertės :smt021
atvortke
2006-10-15, 03:30 PM
nu taip galėtumėt daugiau patart,o dabar tai tik rasinejates tarpusavyje,o naujokams i klausimus negalit atsakyt.prisiminkit nuo ko patys pradejot-ir jus negimet mokedami.ir isvis jei ka pataret tai arba labai ne konkreciai,arba jau is fantastikos srities :smt018
Juk rašė, kad faktiškai neįtakos laidai. Nusiperki iš kokios firmso laidus po kelis litus už metrą ir būni spakainas... Nei pas vieną nėra aukštų kapsulių mašinos vertės :smt021
na pas mane pisčialkos kainuoja ~500lt o už golfa sumokejau kurkas mažiau ;) O šiaip pisąčialkas pajungiau ant 40cm ilgio 1,5*2 audison kabelio ir bėdų nematau.
ttadaz
2006-10-15, 09:31 PM
Pasirodo-yra O:)
lanys
2006-10-15, 10:45 PM
Čia buvo perkeltine prasme. Galų gale nesvarbu, mašina už 500lt į mašiną nelabai panaši. Bet čia nukrypta nuo temos ir nemanau ar verta nagrinėt.
Turėjau omenį kelis k. lt....