Jeigu tu kalbi apie svečia iš latvijos kuris dalyvavo su Honda HRV, tai ten tragėdija, kas liečia naturaluma viduriuose ir aukštuose. Bet tai mano nuomonė, kuria manau darpatvirtins keli žmones kartu su manim klausė tą sistemą.
Printable View
Nežinai žmonių kurie girdi kaip analizatorius tokiu manau vienetai aplamai mūsų rūtulyje, bet tikrai aš pažistau kelis žmones, kurie jau senokai pasitrauko nuo šitos srities, bet turi klausą tokia, kad man su jais gėda ginčytis. O dėl analizatoriaus, tai galiu pasakyti, kad lygi dažnuminė tikrai nėra garantas, kad sistema gros. Kadangi tai yra tik priemonė pasitikslinti tą ka žmogaus ausis negali arba patikslinti, ka galį. Garsas yra subjektivus dalykas ir viska sprendžia žmogaus ausis.
Pritariu, kad su aukštais dažniais ten ne viskas gerai, jie visiškai natūralumo neturėjo, vidutiniai dažniai dar nebuvo tragiški, bet ir žemi dažniai buvo nenatūralūs. Bet ten dažnu minė buvo lygi ko natūraliai nebūna, todėl keistai ir skambėjo, labai abejoju ar ten procesorius tokią įtaką yra padaręs dėl pačio garso skonio.
Teko Mindaugai. Pasyvių sistemų mylėtojam tas garsas tikrai neįtiks. Čia galima ilgai ir nuobodžiai diskutuot apie tai. Manau kad nereikia prisirišinėti prie vieno ar kito dalyko. Šiai situacijai tinka viena gera patarlė: "Nespjauk į šulnį iš kurio gal būti kad reiks gerti".
Vertinimo lape nėra punkto, ar natūraliai groja dažnių juosta ar ne, esmė, kad atgroja tą ką reikia. Techniškai ten buvo paruošta mašina varžyboms, neatsižvelgiant daugiau į nieką. Ten jau nukrypimas nuo realybės. Dauguma mašinų grojo visiškai skirtingai iš visų vertintų nebuvo nei vienos, kad vienodai sugrotų (aš apie apie braižą, spalvas, harmoninę struktūrą, erdvę, dinamiką). Todėl ir vertinama yra garso scena, fokusavimas, lokalizacija, tonalinis garso tikslumas.
Tonalinis garso tikslumas (maksimalus rezultatas 50 balų. Vertinimo žingsnis 1 balas)
1. Itin žemi dažniai (20-80hz) 1-10 balo.
2. Žemi dažniai (80-200hz) 1-10 balo.
3. Vidutiniai dažniai (200-3000hz) 1-10 balo.
4. Aukšti dažniai (3000hz+) 1-10 balo.
5. Spektrinių juostų sujungimas 1-10 balo.
Vertinimo skalė:
Puikus, realistiškas skambesys - 10 balų;
Labai geras skambesys, beveik idealiai – 9 balai;
Geras skambesys, beveik be klaidų – 7-8 balai;
V idtiniškas skambesys, yra tam tikrų klaidų – 5-6 balai;
B logas skambesys – 3-4 balai;
Ne į manoma sistemos klausyti – 1-2 balai .
Tai realistiškas skambesis ar nėra naturalus tikroviškas garsas?Čia ištrauka iš taisyklių.
Interpretuok kaip nori, bet aš savo nuomone susidariau.
Nesuprantu ką jūs bandote tuo išsiaiškinti ir pasiekti? Miroslavai nepamiršk kad dar yra toks punktas kaip malonumas klausyti. O apskritai Varžybų formatas tai nėra ta vieta kur gali aiškintis kuri sistema (Pasive ar DSP) geriau groja. Jeigu būtų vertinama tiktais malonumas klausyt - tada TAIP. Skirtingos sistemos gauna skirtingus balus. Tada balai sumuojasi ir gaunamas galutinis rezultatas. Tad siūlau nemaišyti to nes identiškų sistemų savo skambėjimu nėra.
Malonumas klaysyti tai klausančiojo preogativa duodamas įvertinimas, o vertinant atskirai garsa kaip parašyta taisyklėse vertinimo skalėje, Teisėjas turi įvertinti klausoma garsą ir jeigu sistema neatkuria to garso realistiškai, tai kaip as suprantu nenaturaliai skamba, ten truksta ar detalumo, ar kitų sudedamųjų dalių tai tokia sitema negali gauti gero įvertinimo, nes taisyklėse taip parašyta.
Ka aš noriu pasiekti eteryje nerašysiu nes tai drambliuko svajonės :) o ką išsiaiškinau ta išsiaiškinau. Taigi grištam prie temos ir atsiprašau už nukrypimus nuo temos Aš už PASYVĄ.
kadangi i-klubas pripažinkim tapęs skelbimų meka ir diskusijos prasmingos tik senuose topic'uose, tai šitą temą apie DSP ir Pasyva reiktų naudoti, kaip vaistą forumui gydyti :) tik jaučiam, kad forume nieko doro nebeliko, sukuriam vėl tą pačią amžiną diskusiją, nors protingai mintys dėliojasi ir žmonės rimti diskutuoja. O autoriui siūlau pabandyti ir tą ir tą ir atsirinkti kas kaip :old:
Čia man asmeniškai kita tema gvildentis galvoje pradeda: technologijos labai pažengę ir laikmenos USB ir visi kiti reikalai yra kasdienybė. Mielai jas visi naudotume, tačiau nelabai yra šiuos formatus atkuriančių gerų grotuvų ar multimedijų. Adaptuoti PC mašinoje su garso kortomis irgi ne visi turi galimybių, darytis DAC'us taip pat. Tai va čia ir prasideda manau idomesnė diskusija ir galbūt reiktų suformuluoti teisingai ir užvest tokią temulę apie alternatyvas automobilyje naujoms laikmenoms, formatams ir tt:confused2:
pacituosiu vieną draugą, gal nesupyks :)
"IESKOMAS WINCE6 specas, bent artimiau susipazines su sia sistema. Taip sakant "RAUKENTIS" :) Reik modifikuot aparaciukus dirbancius sioje platformoje!!! Labai laukiu savanariu. Del atlygio susitarsim :)"
"Jo, neriu paleist. Flac ir mkv, Kazkaip gaila kad kaip tokio tipo aparatuose idetas toks galingas procas su galinga magistrale o nasumas neisnaudojamas del windozes nelankstumo"
Yra žmonių kurie gal ne dėl gero garso bet bando kažką padaryti
mano žiniom tik vienetai forume turėtų, ką pasakyt tikrai naudingo apie garsą iš kitų laikmenų, nei cd :) pigūs magai su usb ar sd niekam žinoma neįdomūs. tema įdomi, bet jaučiu, kad ją dar per anksti šiam forume gvildenti
edot:atsakymas buvo į mindosy postą
Jei tokia tema atsiras, mielai pasidalinsiu turimomis žiniomis, nes jau toje vietoje ne vienus metus
darbuojuosi, bet ar tos žinios kam padės nežinau, nes automobiliui praktiškai dar nėra gerų gaminių, tad tenka adaptuoti perdaryti namams skirtus gaminius, o tai reikalauja gerų elektronikos žinių.
Kas liečia alternatyvas, taigi berods pernai vienas forumietis pademonstravo *.wav grotuvą su DAC, kokios problemos, pasivagiam ar sumokam už know-how ir wuolia :) Būtų pinigų, tikrai prašyčiau pagalbos tokį reikalą pasidaryt pas save :) būtų užmiršti visokie CD rašymai, braižymai, storas storas CD dėklas ir kita krūva nepatogumų :)
va tau perspektyva - http://en.mycreative.com.cn/info_hot_1789.html :boo::confused2:
tik kad va kaina tai :eek: http://muz.lt/tiekejai/category,1/product,38/45/
arba http://cgi.ebay.com/Colorfly-Pocket-...item19c41f741a
kaip išspręsti jei pas tave krūva stiprintuvų? šakotuvai?
matydamas kad diskusija grimstą į tą patį amžiną ginčą Pasyvas VS Aktyvas, priminsiu liaudžiai vieną dalyka. Dar niekam nepavyko nuspręsti kas yra geriau, aktyvas ar pasyvas, tačiau pamėginkime įvertinti kitaip. jeigu mes negalime vienų privalumų nusverti kitais, tai įvertinkime kas yra blogiau? t.y. kokei vienos sistemos ir kokei kitos sistemos vien tik trūkumai. Kodėl šiuo kampu niekas nebando pažiūrėti? :)
Pvz, renkantis mašiną, jeigu pasirinkimo neribotų pinigų stygius (arba ribotų ne taip stipriai kaip dabar) tai pasirinkimas būtų tokio daikto kuris turi mažiau trūkumų, o ne kas turi daugiau privalumų.
Taigi, manau verta susimąstyti kas turi mažiau (daugiau) trūkumų? DSP ar Pasyvas?
:beer:
Taigi viskas paprasta su dsp turi dirbtiną sceną ir negyvą garsą blogiau jau ir būti negali, o su pasyvu turi beveik viską. :)
taip pamąsčiau... pieliečiui ne visiškai šlaižytomis ausimis ir esant sakykime tikrai dideliam užimtumo lygiui, reikėtų dar įvesti tokį dalyką, kaip sunaudojamas laikas suvesti sistemą....
ką aš turiu galvoje: vidutiniškai žmogus keičia mašiną kas kokius 3 metus, gerai pagalvojus, neturint marių laiko, sistemą iki galo su pasyvu suvesti per tiek laiko ne kiekvienas gali... o jeigu ir suves, tai kada tos muzikos klausytis? :D taigi, iš esmės pasyvas pralaimi laiko sąnaudomis norint pasiekti sakysime "pakankamai maloniai klausomą" sistemos lygį.
šitas dalykas negalioja žmonėms kuriems didesnis malonumas sistemą suvedinėti negu ją klausytis :D
Na krosus dedu ten kur galima pasiekti, kaška paderinti. šeip nesuvesdinėjau dar aktivios sitemos labai sąžningai, bet manau, kad su aktyvu derinimas užtruks ilgiau, nes ten kintamųjų daugiau. Nebent naudoti automotinį režimą tai 3 min ir rezultatas.