Pioneer Premier TS-W1240C 12 dėžė sedane
Pioneer Premier TS-W1240C 12
Features
Nickel-Coated Foamed IMPP (Injection Molded Polypropylene) Rigilite™ Composite Cone Woofer with Spin Finish
Cone-Integrated Conical Domes for High Cone Rigidity
One-Piece Cone Construction for Reduced Distortion
Butyl Rubber Surround
Direct-to-Cone Voice Coil Mounting Ring (Patent Pending)
Conex Damper with Damper Ring
Lead Wires Integrated into Damper for High Reliability and Improved Power Transfer
Large Diameter (2-5/8"), Long Throw Voice Coil
Oversized Glass-Imide Voice Coil Bobbin
Projected Pole Yoke with Vented Pole
High-Energy Strontium Magnet with Bumped Back Plate
Anti-Resonant Basket Design
Large Gold-Plated Binding Posts
Low-Q Design for use in Extremely Small Sealed Box (1.1 cubic foot recommended)
Specifications
800 Watts Max Music Power
200 Watts Nominal Power Handling
Frequency Response: 15-2,000Hz
Sensitivity (Efficiency): 92dB (1W/1m)
4 Ohm Rated
Su BassBox 6Pro susiprojektavau ~95litrų dėžę su fazo inventorium.
Dar pamąsčiau apie tokį dalyką, ar apsimoka daryti skyles palangėj ir dėti fazo inventorius? Dėžė yra padaryta vienu nuleistu šonu /_| pagal sėdynės pasvirimo kampą, ir nežinau kur dėti bosą ir faziką?
galvoju apie du variantus:
1. ir faziką ir bosą link bagažinės ir dėt fazikus į palangę (padaryti kaip bandpass dėžę iš bagažinės)
2. ir faziką ir bosą link sėdynės (kaip rekomenduojama sedanam) ir į palangę nieko nedėti tuomet
Gal kas patarti galit? Automobilis Rover 620 sedanas
Ats: Pioneer Premier TS-W1240C 12 dėžė sedane
Prisiminiau kad kažkada buvau skaitęs kad faziką reikia apskaičiuoti, ir kad nuo jo priklauso ties kuria vieta subas labiausiai nusišneka, baubia ir pan... tik nepamenu kur tai skaičiau, todėl norėčiau pasiklausti:
pas mane yra dėžutė ~96L tūrio,
fazikas lenktais galais viso 210mm ilgio ir 70mm diametro,
pagal BassBox Fb=21,76Hz,
o Pioneer Premier TS-W1240C 12 Fs=24,5Hz
Šiaip jau po truputį užaugau ir pradėjau domėtis muzikos kokybe, o ne jos kiekiu, todėl norėčiau komentarų kiek tokia dėžė yra gerai ar blogai, ir ką reikėtų daryti pagerinimui?
jeigu duomiesi sq tai turetum zinoti kad uzdara dezute tau pades ;)
Citata:
igoriokas link=topic=7422.msg80714#msg80714 date=1212017155 rašė čia:
jeigu duomiesi sq tai turetum žinoti kad uždara dezute tau padės ;)
Čia gera mintis, bet kai veš mane iš baliaus tai negalėsiu pasireklamuoti kiek daug slėgio galima iš seno daikto išgaut :supz: šiaip noriu aukso viduriuko, kad perdaug nereguliuojant galėčiau ir tautiškai (valint) slėgį kelt, ir gerokai prisukus galėčiau kasdien važinėdamas klausytis kokybės ir mėgautis... :smt020
nori skaniai daug ir nebrangiai :)
Citata:
peris link=topic=7422.msg80721#msg80721 date=1212038230 rašė čia:
nori skaniai daug ir nebrangiai :)
o argi tai ne pats geriausias noras O:)
kad ir kaip bebutu gaila tai tik geras noras
Citata:
Vaidusis link=topic=7422.msg80711#msg80711 date=1212016172 rašė čia:
Prisiminiau kad kažkada buvau skaitęs kad faziką reikia apskaičiuoti, ir kad nuo jo priklauso ties kuria vieta subas labiausiai nusišneka, baubia ir pan... tik nepamenu kur tai skaičiau, todėl norėčiau pasiklausti:
pas mane yra dėžutė ~96L tūrio,
fazikas lenktais galais viso 210mm ilgio ir 70mm diametro,
pagal BassBox Fb=21,76Hz,
o Pioneer Premier TS-W1240C 12 Fs=24,5Hz
Šiaip jau po truputį užaugau ir pradėjau domėtis muzikos kokybe, o ne jos kiekiu, todėl norėčiau komentarų kiek tokia dėžė yra gerai ar blogai, ir ką reikėtų daryti pagerinimui?
Citata:
Vaidusis link=topic=7422.msg80716#msg80716 date=1212017656 rašė čia:
Citata:
igoriokas link=topic=7422.msg80714#msg80714 date=1212017155 rašė čia:
jeigu duomiesi sq tai turetum žinoti kad uždara dezute tau padės ;)
Čia gera mintis, bet kai veš mane iš baliaus tai negalėsiu pasireklamuoti kiek daug slėgio galima iš seno daikto išgaut :supz: šiaip noriu aukso viduriuko, kad perdaug nereguliuojant galėčiau ir tautiškai (valint) slėgį kelt, ir gerokai prisukus galėčiau kasdien važinėdamas klausytis kokybės ir mėgautis... :smt020
O gal pabandom į temą? kaip yra su tais Fs, Fb? Kaip reikia Fb apskaičiuoti pagal Fs? ties kuriom vietom atsiranda baubimai?
na ka galiu pasakyti sedane ir fazikine deze - sunkus variantas, buvo pas mane audi c4 belekaip idetas reinbow Hameris 12" su fazikine deze su eton stepru 440 w rms. garso truko ir elipsiu skyles buvo likusios ir vistiek visas garsas bagazineje, padarius tyliau subo nebesigirdedavo pagarsinus bildedavo kazkur, pabandzius isvesti tik fazika i salona dar blogiau pasidare.
Padejus salone subo deze su subu budavo viskas ciki bet tik igrudus i bagazine baigdavosi visi slegiai ir t.t.
Palanges drastiskai nenorejau gadinti t.y. pjaustyti ir lipdyti uzdara deze ar fazikine prisukant deze po palange, kad salone butu ir fazikas ir subas.
Vien del to buvo isigytas alpine swr ir padarytas bandpass su faziko isvedimu i salona ir ne trupucio nesigailiu nei isleistais pinigais nei idetu darbu - atsirado subo grojimas salone ir tikslumas ir t.t.
Taip kad jei nori kad normaliai grotu arba lipdai deze kad butu subo difuzorius salone (ir fazikas jei deze bus fazikine) arba bandai daryti bandpass.
viskas isbandyta savo kailiu taip kad siulau tau paciam pasimokyti is kitu klaidu o ne paciam is savu mokytis.