Pirma, pasidomėk kas yra aukšti dažniai... Nežinau nei vieno subo, galinčio išgrot aukštus dažnius.
Esme ta, kad pas tave subas pajungtas teisingai, tiesiog jam dar reikia nukirpt dažnius. Tai gali padaryt stiprintuve ir Alpine'oj.
Nusipirkau CDA 9886 ir nesuprantu vieno dalyko. Iš mago eina 3 poros linijinių. Kaip suprantu 2 poros skirtos aukštiems ir vidutiniams dažniams, o trečioji pora turėtų būt skirta tik subui ( prijungus subą turi girdėtis tik būm būm) o aš prijungiu prie šių linijinių išėjimu (jie net pažymėti SW) stiprintuvą bei subą ir girdisi ne tik kaip subas būmsi bet ir kaip dainuoja... tai yra girdisi ir aukšti dažniai. Kodėl taip gaunasi? gal susireguliuot nemoku, ar magas koks sugedęs..
Pirma, pasidomėk kas yra aukšti dažniai... Nežinau nei vieno subo, galinčio išgrot aukštus dažnius.
Esme ta, kad pas tave subas pajungtas teisingai, tiesiog jam dar reikia nukirpt dažnius. Tai gali padaryt stiprintuve ir Alpine'oj.
Kaip nukirpt dažnius alpinoje kad iš subo nebūtų girdėt dainavimo?
Ant stiprintuvo pajungiau LFP filtrą.
krosą sureguliuok kad pjautų ne aukščiau 100hz apie 12db/oct nes įjungti jo nepakanka jei jis pjauna 500hz tai taip ir gauni. nes nors ir neturėjau šio modelio bet jis jei neklystu net neleidžia aukščiau kaip 200 pjauti tik pasižiūrėk kad pjovimas būtų, o ne flat
+37061857133 edmas
O šiaip paėmus bet koki alpine grotuvą arba kitos firmos grotuvą ir pajungus subą per grotuvo linijinius skirtus subai ir neįjungus jokių filtrų ant stiprintuvo vistiek šiek tiek girdėsis iš subo ne tik bumsikas bet ir dainavimas. Nėra taip kad jeigu jau linijiniai išėjimai subui tai per jį turi girdėtis tik būm būm?
neturėtų girdėtis, nors lenda tik kuo aukščiau tuo mažesniu lygiu ir jei viskas tvarkinga nelabai ten kas ir girdisi. ir jei vis dar tau blogai tai krosą jungi ne 6db/oct o 12 ar 24 ir viskas
+37061857133 edmas
Tai mašinos salione nesigirdi iš subo dainavimo. Čia kai prie pat subo ausį prikišu tai truputį girdisibet taip kaip supratau tai normalu, dar pasireguliuosiu stiprintuvą ir bus gerai. Dėkui už info.
Na bet jeigu kas turit CDA 9886 ir pasijungę per linijinius stiprintuvą ir subą tai dar parašykit kaip ten jums gaunasi.![]()
Garso kelyje du filtrai blogai. Arba grotuvas, arba stiprintuvas, o dar geriau pasyvus. bet jokiu būdu nenaudok kelių krosų
+37061857133 edmas
Vartotojo instrukcijoje radau tai (čia prijungus imprint procesorių)
You can set the subwoofer output to stereo or monaural. Make sure to set the correct output for your subwoofer type.
STEREO (Initial setting) <> MONO
Stereo: subwoofer stereo (L/R) output
Mono: Subwoofer monaural output
Čia gal dabar ant mago gamykliniai nustatymai yra stereo ir norint kad per subui skirtus linijinius girdėtųsi tik būm būm reikia imprint procesoriaus? tada būtų galima pakeist į mono. Ar aš blogai suprantu?
kaip matau su anglų kalba visai prastai
blogai supratai, ten gali nusistatyti kad per sw line out garsas išeitų mono garsu arba stereo garsu, tau tas nustatymas nieko bendro neturi su dažnių juosta
man tikrai su anglų prastaigerai kad paaiškinai
![]()
+37061857133 edmas
Iš manual'o bandau paaiškint:
Eini į Sound field adjustment, tada ten susirandi Crossover. Pasileidęs Crossover. Tuomet < ir > mygtukų pagalba keiti kirpimo dažnį (iš pradžių su Band mygtuku išsirink kad kirptum Low ar Sub ar Subwoofer ar...), tuomet (manual'e neradau info, bet maniškiam Alpine kirpimo "statumas" keičiasi Source mygtuko pagalba) pasirenki kirpimo statumą.
Taigi:
Sound Field Adjustment -> Crossover -> Low -> 80Hz (< > mygtukų pagalba) -> 24db/oct (greičiausiai Source mygtuko pagalba).
Aš irgi apie tą patį pagalvojau, isiklausęs, kai nesigirdi aukštesnių dažnių gali ir iš gero namų kino sub'o išgirsti žodžius. Tai yra žodžių žemas dažnis, kad pastorint ar dar panašiai pagražinti balsą/garsą. Nebent ten taip aiškiai girdisi, kad subas gauna auštenių dažnių, kad atsidarius bagažinę nereikia nei komponentų![]()
Jau dabar aišku viskasačių visiems už pagalbą
![]()
Gal kas žino kaip pakeist mygtukų apšvietimo spalvą ant CDA 9886 iš mėlynos į raudoną? nueinu į display parametrus, pasirenku ilumination ir tada type 2 arba type 3 bet mygtuko spalvos nesikeičia. Kaip pakeist?
melyna gražiaunebent kokioj audinėj tai kai viskas raudonai sviečia tai ir magas raudonai šviečiantis dera prie visko
![]()
ir ant alpine tie visi band source atlieka daugiau nei gali pasirodytpaspaudinek juos reguliuodamas daznius ar pan. daug naujo atrasi
Man ir šiaip mėlyna gražesnė, bet kai atsibos mėlyna tai bus galima pasikeist į raudoną spalvąAš seniau beveik nenaudojau mygtukų band ir source, o dabar pasirodo kad daug funkcijų jie atlieka
![]()
tai pavyko pasikeist spalvą ?![]()
Asmeniškai aš iš 9886 viską leidžiu be filtracijos, priekį ir sub'a susikarpau stiprintuvų cross'ų pagalba.
アリスト JZS161
Na man teisingiau pasirodė jei iš grotuvo paleisiu viską (vidiniai stiprintuvai atjungti) o priekio ir sub'o JL'us sucross'uosiu kaip man patinka, nes grotuve tėra tik HPF.
アリスト JZS161
Bookmarks