trečias montavimo tipas tinka pagrinde tik seniems auto, nes ten neužsidenvia ta sritis panele.
Kas dėl kitu vietu reikia bandyti ir žiūrėti.
Tai vat, mąsčiau mąsčiau ir nusprendžiau, kad ,tik vidutinišką supratimą turinčiam muzikos mylėtojui, pati paslaptingiausia ir kebliausia sistemos dalis yra vidurinių dažnių garsiakalbis, nuskambės keistai, bet mano nuomone jis galima sakyti "skiria"naujokus nuo profų, nes pastarieji labai jau nenoriai išduoda jo montavimo paslaptis akcentuodami kaip tai sudėtinga ir t.t. (suprantama kad nėra paprasta, bet tobulėti nori ir paprasti mirtingieji)
taigi šitą temą norėčiau dedikuoti būtent jam![]()
ir pirmasis mano klausimas būtų montavimo vieta:
per ilgą laiką pastebėjau 3 tendencingiausias montavimo vietas:
1: stoikės
2: priekinė panelė
3: kikpanelė (šitas domintų smulkiau, nes niekaip mano durna galva nesuvokia kaip kikpanelėje esančio viduriuko garso sklidimo į viršų neuždusina priekinė panelė)
tiek pirmam postui![]()
trečias montavimo tipas tinka pagrinde tik seniems auto, nes ten neužsidenvia ta sritis panele.
Kas dėl kitu vietu reikia bandyti ir žiūrėti.
o jeigu darant neuždengiamą alternatyvą? t.y. mėginti montuoti duryse iškart virš priešbosio (kaip pvz Vectra B originalios vietos numatytos yra)
tokių variantų irgi esu matęs, čia kiap suprantu yra principe tas pats kas kikpanelėje, tik nebeuždengiamas. kitas dalykas, kad jau gana arti klausytojo jie gaunasi?
pasijung garsiakalbį tūryje ir ieškok kur gros
Būti kovotoju - medžiokliu - tai ne vien tik spęsti aukai spąstus. Kovotojas - medžioklis sugauna auką ne todėl, kad spendžia spąstus ar žino aukos įpročius, bet todėl, kad pats neturi įpročių - čia jo pranašumas. Jis visai ne toks kaip žvėrys, kuriuos gaudo - apriboti sunkių įpročių ir numatomų suktybių. Jis yra laisvas, lankstus, nenuspėjamas. Pasijutęs svarbus,žmogus apsunksta, pasidaro vangus ir tuščias. Kad taptum kovotoju, turi būti lengvas ir lankstus
kad duryse atstumas maženis nei kikuose tai čia ir dunam aišku![]()
garsiakalbio tūris būtų buvęs sekantyis mano klausimas, kaip ji žinot? jun imant garsiakalbį iš niekur, ir norint atitaikyti jam tūrį reikia vos ne oscilografo norint tiksliai parametrus apskaičiuoti
ir dar toks dalykas, visi keikia kupolinius viduriukus, kodel? kuo jis blogesnis už difuzorinį paleidus tarkim nuo 1kHz?
Geras kupolinis viduriukas kainuoja nepigiai,tokius retai kas įperka...o pigieji neįpatingai groja,be to jų pakankamai siaura atkūrimo juosta,šiais laikais pilna piščialkų su fs mažesniu nei 1000hz,taip pat aukščiau grojančių priešbosių,tad nėra reikalo naudoti dar vieną komponentą.Viduriukas turi būti POPIERINISIMHO
tik viduriukas turi būt popierinis?![]()
projektas procese:
"JVC" KW-AVX820 (USB WAV) - toslink - "Helix" DSP.3 - "Media Control v4" by MultiMAKE,
"Soundstream" P204e (tweak)- "Focal" TN?, "Tectonic" BMR 3",
"Soundstream" P202e (tweak) 2 vnt.- "JBL" T595 Limited Edition (perdaryti į midbosus),
"Soundstream" P204e (tweak)- "JVC" HSA1699-02A, "SinusLive" BassPumpII
"Optima" YellowTop 75Ah, "Oehlbach" 1F, "HELIX" CAP 33, Laidai "Rega" FSC Quattro, linijiniai - savadarbiai pasidabruoti vintažiniai...
Old School Car Audio
ką galėtumėte iš neįpatingai brangių viduriukų parekomenduoti? nusprendžiau kad laikas atėjo išmėginti trijuostę sistemą![]()
Radical viduriukus as iš viso papigiai gauti galiutik kažkodėl nelabai traukia mane prie jų
![]()
kokio dydžio tą viduriuką sutalpintum![]()
groja kaip iš kibiro
mąstau apie 8cm![]()
Su tokio dydžio prieš savaite baigiau žaist.Sunku su apatiniu viduriu.Bent 10 cm galvok.
2007 Alytus SQ Entry 1 Pls.
2008 Alytus SQ Experienced 3ch 1 Pls.
2008 Kaunas SQ Experienced 5ch 1 Pls.
IPod
ant panelės dėk atsukęs tiesiai į save
groja kaip iš kibiro
nu dizaino klausimą aš jau kaip nors išspręsiu, tačiau niekas neparekomendavo ką man tenai dėti į save atsukus![]()
lengvą popierių
groja kaip iš kibiro
13 po kojomatsuktus i save http://www.hifimobile.fr/installatio...28-inst61.html
IPod
jazustokioj vietoj išspardys man juos ant smūgio
![]()
aišku, tokiu atveju būtų, galima mėginti savo turimus Canton garsiakalbius, nes ant panelės jie ir prie geriausių norų netelpa, netgi nutekinus iki 11cm skersmens
Edit:
Dar pamąsčiau taip.... jeigu gavus gerus elipsinius viduriukus, tai jie labai puikiai tenai įsitektų, bet kažkaip nlb net įisivaizduoju aš tokių, apart televizorinių![]()
Last edited by Black Scorpio; 2009-12-07 at 09:37 PM.
ups![]()
IPod
yra nauji isleisti Helix p203 8cm viduriukai, turetu buti neblogi jei tokio dydzio reikia
Fostexų užklausk pas Arturą S.
O su e-bay metas būtų susidraugaut![]()
Mindaugas 869980106
Aš juos buvau helix p203 įsidėjęs į stoikes kaip minimum juos reik naudoti nuo 500 hz nes žemiau vargsta ir negroja.o viršus detalus ir iki 10000 puikiai groja turiu ir spektra nuimta. Bet jų mažmena 459 lt .
IPod
Bookmarks