Ne tik.... Moki mastyti, įjunk mastyklę:
1. Stiprintuvas --> Filtras --> Garsiakalbis
2. Filtras --> Stiprintuvas --> Garsiakalbis
1. Atveju garsiakalbiui paduota tai, kas reikia.
2. Paduota visos stiprinimo trakto šiukšlės.
Atmeskim prastus filtrus, nesvarbu ar tai pasyviniai ar aktyviniai. Sakykim naudojam 18 dB oktavai. Esant aktyviniams filtrams, stiprintuvas bus apkrautas garsiakalbio impedansu, tuo tarpu esant pasyviam filtrui, apkrovimas bus suminis filtro+akustinės sistemos impedansas. Jegu imtumėm Z=R, tuomet viskas ok, darom aktyvius filtrus ir identiškus juostinius stiprintuvus, viskas pas mus veikia tiesiškai. Tačiau realiai Z=R+X, kur X kintantis nuo dažnio dydis. Taigi gaunam, kad pasyvus filtras tampa suderinta linija tarp stiprintuvo ir akustinės sistemos. Tokiu būdu ir idealiu atveju, stiprintuvas gauna daug maž pastovaus impedanso apkrovą. Tuo tarpu apkrovus stiprintuvą tiesiai garsiakalbiu, gaunam nesuderintą apkrovą. Šitos problemos, įvairiais laikais buvo sprendžiamos labai įvairiais būdais, tai neigiamas išėjimo impedansas, neigiamas mechaninis grįžtamas ryšys, nulinė stiprintuvo varža ir tt.
Aš neneigiu, kad galima padaryti gerą sistemą naudojant biampingą, tačiau mano visi bandymai nebuvo sėkmingi. Teko derinti ir kitų komplektuotas mašinas, savo laiku pats dariau ir filtrus. Blogiausias rezultatas buvo tuo atveju, kai dariau filtrą, kuriame žemų ir aukštų juosta gaunamai išminusavus iš bendro signalo vidutinę juostą. Remiantis teorijomis, tai yra 100% geras sprendimas. Buvo didžiausias š....
Darykite, duokite paklausyti rezultatoMano nuomone, aktyvus filtras tinka tik subui, aš net priešbosius neriboju, jeigu kalbam apie kokybę. Arba paribodavau tik tiek, kad jų neplėšytų. Šiame gyvenimo etape aš apskritai nekišu nagų prie garso, nes turiu ir taip kuo užsiimti, tačiau kas žino, kas bus toliau
![]()
Bookmarks