По этому, XXVI съезд Коммунистической партии Советского Союза поставил задачу для производтелей бытовой Hi-Fi аппаратутры дать возможность каждому советскому человеку у себя дома услышать натуральные звуки скрипки!
Tolka, užsiciklini, pati problema suformuluota kvailai ir tendencingai, neparuošta patalpa, su kažkokia tai neaiškia įranga, su neaiškiomis sąlygomis ir taip toliau. Čia lygiai tas pats, kas bėdavoti jog noutbuko garsiakalbiai nesugeba natūraliai atkurti smuikio garsų, nors šie garsiakalbaiai apskritai nieko neatkuria.
Taip pat ši problema buvo aktuali TSRS teritorijoje aštuntajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Priežastis daugiau nei paprasta - buvo tik du buitiniai įrenginiai pagaminti aštuntame dešimtmetyje, sugebantys poroje taip atkurti muzikinį įrašą, kad panaudojus atitinkamas kolonėles gautum gerą skambėjimą. Tie įrenginiai tai Бриг-001 (pirmoji versija, buvo trys) ir patefonas Электроника Б1-01 (Б1-011 suprastėjo, Б1-012 dar labiau). Viskas, daugiau nieko nebuvo, nėra ir dabar Rusijoje.
Бриг-001 sukūrė Anatolijus Lichnickis, kuris neilgą laiką vadovavo gamybai, tačiau buvo suėstas jaunesnių, kurie mastė techniškai teisingai, siekė naudoti mikroshemas ir "super" naujas rusiškas technologijas (operaciniai 153 УД1, УД2)
Lichnickis pats sukūrė Brig schemą ar nukopijavo nuo Marantz 1200 lai istorija išsiaiškins, tačiau pati pirma eksperimentinė partija grojo puikiai (teko turėti būtent šį varijantą apie 1979), nors paties Lichnickio žodžiais buvo toli gražu nuo prototipo.
Dabar kas link Aldošinos, trumpai kas ji galite pasiskaityti čia. Aš esu pirkęs apie 1979 jos darbų, tikėdamasis kažko įdomaus, tačiau prisipažinsiu, neperskaičiau nieko iki galo, nes ten matematiniai išvedžiojimai ir nulis reikiamos informacijos. Viskas pagrįsta makaronais. Tuo tarpu Anatolijus Lichnickis labai įdomi asmenybė ir tikrai verta įsiklausyti (įsiskaityti) į jo žodžius. Lichnickis apie Aldošiną „Поскольку я был знаком с ней лично и бывал у нее дома с 1960 гг я знаю точно что она ни когда музыку не слушала (у нее был проигрыватель Аккорд и штук пять ЛП)“. Aš turėjau Аккорд 001, apie bet kokį muzikos skambėjimą iš šio patefono neina kalba, nors tais laikais šis aparatas buvo net prestižinis
Galinis laipsnis ant П213 germanio tranzistoriai, kolonės 4ГД-35 atvirose dėžėse maždaug 10 litrų tūrio, ir šedevras pjezo keraminė galvutė, kuriai nereikia stiprintuvo tačiau pragrojus plokštelę ją jau gali išmesti, nes uždėjus ant mano anksčiau paminėtos Электроника Б1-01 atsirasdavo specifinis karkimas ir dingdavo dalis subtonų....
Bookmarks