Sveiki, gal kas maždaug numanote, kiek gali suryti galios pisčialka su savo kondiku ir rezistoriumi? Filtras - 6db/oct. Tarkim jeigu stiprintuvas atiduoda 50w, tai kiek iš jų, su savo pasyviniais elementais, gauna midbosas, kiek pisčialka?![]()
Kuo žemesnis dažnis tuo daugiau galios reikia jam. Priklausomai nuo kiek sujungtas aukštadažnis, bet orientaciniai jis gali naudoti kokius apie 5w.
+370 686 40304, www.wix.com/arturass/wwwarthur-s-page
Spėju nelabai vienas kitą supratomApie aktyvų aš visai nekalbu. Tiesiog dbr yra pajungta viskas su pasyviais filtrais, bet stiprintuvas - keturkanalis. Galvoju gal persidaryti filtrus ir pasijungti pasyviai biampingu.
Tokie pamąstymai atsirado, nes dbr neužtenka stiprintuvo galios. Tik sakau gal net neverta žaisti, gal ir paskuj man jos neužteks. Nors kiek žinau, bent aktyviai jungiant tokį komplektą galios - sočiai. Tai įdomu ar piščialka su savo rezistoriumi tiek suvalgo ar aplamai pasyvus filtrai. Tiesa gal tam stiprintuvui reikia nemažai laiko apšilti? Aš jam prasigroti teleidau kokį 20min.
Jungiu RS Pro + Q100X.
teoriškai bi-ampingu gros garsiau ... neaišku tik ar tiek garsiau ,kad garso lygio užtektų![]()
Būti kovotoju - medžiokliu - tai ne vien tik spęsti aukai spąstus. Kovotojas - medžioklis sugauna auką ne todėl, kad spendžia spąstus ar žino aukos įpročius, bet todėl, kad pats neturi įpročių - čia jo pranašumas. Jis visai ne toks kaip žvėrys, kuriuos gaudo - apriboti sunkių įpročių ir numatomų suktybių. Jis yra laisvas, lankstus, nenuspėjamas. Pasijutęs svarbus,žmogus apsunksta, pasidaro vangus ir tuščias. Kad taptum kovotoju, turi būti lengvas ir lankstus
Manau, kad su stiprintuvu ir jo galia yra viskas tvarkoje. Saugikliai ne patys mažiausi, taigi problema turėtų glūdėti temos autoriuje.![]()
Taigi ten A klasė, saugikliai ir turi būti ne patys mažiausi
Gamintojas rašo 25 genesis vatai.
Ir jeigu neklystu 50 typical wats.
JL'o 75 vatų man kaip ir užteko, taigi nesutikčiau, kad problema manyje![]()
A klasė tai yra pilnai lempinis stiprintuvas. Gal A-B. Jei trnzistorinis tai dėl to, kad praviri tranzai galios nepadidėja. Automobiliniui stiprintuvui 50W kanalaui yra pilnos akys. Tavo problema yra kitur.
Nu čia ne aš sugalvojau, ant pačio stiprintuvo užrašyta "Class A". Aš sutinku, kad užtenka 50W per akis, tačiau su salyga, kad visi tie vatai gros (bus kokybiški). Šiuo atveju nuo pusės gain'o, jis jau kokybiškai nebegroja, taigi gaunu po kokius 25 vatus. Atimkim nuostolius atsiradusius filtruose ir kas lieka?
Daugiau neįsivaizduoju kur gali būti problema. Ir čia ne mano fantazijos, žinau ką tie garsiakalbiai gali ir aš noriu bent 2/3 jų išnaudoti.
Reiškia paduodi netinkamą signalą ir stiprintuvas labai anksti atsiremia į stogą. Reiškia ne jis kaltas ir tikrai ne filtrai. Nebent kas nors tuos filtrus patiunino artyn link trumpo.
Hmmm... Nureikės pasižaisti, gal atrasiu kame bėda...
Dėkuj už pagalbą![]()
Bet kuriuo atveju bi-ampingu laimėsi šiek tiek kokybės, nes galėsi išmest varžą velniop
Tai čia bus sekantis žingsnis po tai kai išaiškės kas nutikę su galia.
O jai RS juk ten lb elementarus filtrai. Du kondai po 3,3 uf ir ritė,grįžias namo galiu pamatuot,rite. Ir susilituoji,visas tavo bi amping.
2007 Alytus SQ Entry 1 Pls.
2008 Alytus SQ Experienced 3ch 1 Pls.
2008 Kaunas SQ Experienced 5ch 1 Pls.
IPod
Vienas kondas berods - 4,7uF. Tai aš turiu tuos filtrus, bet jų neišeina jungti bi-ampingu, nes turi vieną bendrą įėjimąReikia persilituoti
![]()
Imesk foto iš abiejų pusiu. Pas mane namie guli rs krosoveriai tai abu kondensatoriai po 3,3 UF.
IPod
Žinok dabar be mašinos gyvenuNebent už kokios savaitės
Gal pas tave nuo SPL? Žinok duodu daug procentų, kad ten tas didesnis yra 4,7 supreme
juodas.
nuo pro lygtais,kur nauji 2500 kainuoja. Tai tas juodas 3,3 ir baltas 3,3. Tokie aukšti kaip pas tave.
IPod
Originalius filtrus galima perdaryti, kad būtų Bi Amping. Tiesiog reikia surasti kur bendras maitinimas ir jį nutraukti. Po to padaryti papildomą pajugimą. Filtrai nuo kitų garsiakalbių greičiausiai nebus gerai.
Tai pas mane ir yra orginalūs filtrai, tik keistos varžos, nes su orginaliom šiek tiek spiegė pisčialka (nesuderinti jautrumai buvo). Ir suprantu, kaip juos perdaryti, kad pasijungtų bi-ampingu.
Todėl ir klausiu, kiek iš to laimėčiau galios, ar verta žaisti. O paprastai pertraukti platos nesinori. Vizualiai gražiai atrodo tie filtrai ir nesinori jų gadinti. Nors paskuj reikaluj esant ten ant tos kitos puses galima užvarvinti lydmetalio ir tiek. Nu bet visvien sugadintas daiktas gautūsi.
Reikia išsilituoti viską, ir atskirai ant kitos platos pasijungti, su atskirais įėjimais. Išmesti varžas ir jungti bi-ampingu. Bet jeigu sakot, kad čia kažkur kitur problemos, tai gal ir kitur ieškoti sprendimo. Nors tiesą sakant neįsivaizduoju kur. Kal tiesiog reikia leisti tam stiprintuvui normaliai prasidirbti.
Nu žodžiu laukia dienelė garažeJeigu ką, kreipsiuosi
![]()
Nu, kad pas mane abu juodi mundorfo kondesatoriai... http://www.rs-audio.de/deutsch/produ...o/images/6.jpg
Ir kogero, kad vienas 3,3uFNes iš nuotraukos, tai taip pat atrodo, tik pas mane uždėta didelė visatono varža
![]()
eik ,eik ... rs pisčialkos spiegė nuo nesuderinto jautrumo ... jau greičiau spiegė kažkurioj vietoj rezonansą pasigavę nuo aplinkos ,negu nuo jautrumų skirtumo ... nieko jos ten nespiegia ,dėjau draugelui groja kuo puikiausiai ir garso lygis tikrai neblogas ,kaip nuo dvijuosčių komponentų
Būti kovotoju - medžiokliu - tai ne vien tik spęsti aukai spąstus. Kovotojas - medžioklis sugauna auką ne todėl, kad spendžia spąstus ar žino aukos įpročius, bet todėl, kad pats neturi įpročių - čia jo pranašumas. Jis visai ne toks kaip žvėrys, kuriuos gaudo - apriboti sunkių įpročių ir numatomų suktybių. Jis yra laisvas, lankstus, nenuspėjamas. Pasijutęs svarbus,žmogus apsunksta, pasidaro vangus ir tuščias. Kad taptum kovotoju, turi būti lengvas ir lankstus
Šeip čia,kur tu rodai naujasni filtrai. http://www.maxaudio.com.my/images/up...nce_Series.jpg Pas mane tokie.
IPod
Nu aš negirdėjau, kaip orginaliai groja, bet dbr dėl garso lygio tikrai viskas gerai. Ir nematau aš čia tame jokios problemos. Nuo netvarkingos varžos netvarkingai gros piščialka. Midbosas čia prie ko?
kaip jau sakiau, su galingesniu stiprintuvu galios užteko, su silpnesniu neužtenka. Ir nereikia čia vartyti manęs. Patys geriau įsiskaitykit ko yra klausiama. Nes klausiu ar verta perdarinėti filtrus, o po kokiu 15 postų pasakote, kad neva "filtrus galima nesunkiai perdaryti ir pajungti bi-ampingu", tai ar ne apie tai aš ir kalbėjau?
Šitų garsiakalbių su šitais filtrais klausėsi daug žmonių. Tarp jų buvo ir tokių, kurių klausa aš neabejoju. Ir kažkodėl nei vienas nepasakė, kad nesuderinti garsiakalbių garso lygiai.
Taigi esu dėkingas už norą padėti, o replikas, kad kažkas man su galva negerai, pasilikit sau. Jeigu labai jau norite įsitikinti ar aš toks nevisprotis, galim susitikti, pasiklausysit... Ir kas jeigu ten su tais filtrais viskas tvarkoj?
Tai tu pats neistengi net suprasti kas tau norima pasakyti. Jei filtrai ir stiprintuvas originalūs ir niekas į juos nelindo, tai garantuotai problema kitur(ką kartoju jau trečią kartą). Aukštadažnis galiai neturi jokios įtakos. Nebent mikro kas iš esmės nekeičia tavo situacijos. Bi Amping visada geriau, gauni kokybės. Apie tai net neverta klausti šimtą kartų čia apie tai kalbėta.Su stiprintuvu kuris turi 30 ir 20A saugiklius garso automobilyje turi užtekti. Su silpnesniais užtenka. Internetu apendicitą labai sunku kitam išoperuoti. Esi suivėlęs savo ūkyje ir pagal tavo problemo nupasakojimą man atrodo, kad pats nežinai kaip turėtų groti, neturi atskaitos taško ir todėl blaškaisi. Čia aš be piktumų.![]()
iš kur internetu žinot kaip grojo pas tave anskčiau ir dabar ,nupjauk tą takelį ir paleisk bi-ampingu ir girdėsi skyrtumą tarp garso lygio padidėjimo
prieisi prie to kad pasikeisi stiprintuva i galingesni ir nereiks sudeliaut galvojan kaip garso lygi isspaust is bevacio stiprintuvo
Bookmarks