Tai šituos dalykus daro aukšti ir vidutiniai kai kabinamos žemos natos. Dalyvauja visas diapozonas. Jei nori įsitikinti, tai atjunk viską išskyrus subą. Ką išgirsi?
PVZ: Gal kam ir naujiena, kad jaunystėje man labai daug kartų yra atšokę lazdelės nuo mušamūjų.. Tai va kaip keisdavom kojinio būgno skambesį. Padarydavom taip vadinamą "šelčioką". Čia rusiškas žodis kuris reiškia spragtelėjimą. Yra ir rusų kompozitoriaus muzikinis kūrinys "Spragtukas". Labai gražus. Tai tęsiant mintį, tą "šelčioką" išgaudavome apsukdami ant pedalo esantį veiloką su izoliacija, arba pakeisdavome tiesiog tą veiloką į medinį rutuliuką.Su veiloku būdavi pirmiausia "bum" ir po to jau suveikia plastikas ir dėžės tūris, o su medine kaladėle ar su izolke primiausiai būdavo "takšt" ir tik po to plastikas ir dėžė. Tai tas "takšt" grubiai sakant yra aukštame dažnyje nors viskas kartu, tai yra didelis būgnas, kurio garsui atkurti reikia ne tik žemų dažnių, bet ir beveik viso diapozono.

Reply With Quote
. Tai va kaip keisdavom kojinio būgno skambesį. Padarydavom taip vadinamą "šelčioką". Čia rusiškas žodis kuris reiškia spragtelėjimą. Yra ir rusų kompozitoriaus muzikinis kūrinys "Spragtukas". Labai gražus. Tai tęsiant mintį, tą "šelčioką" išgaudavome apsukdami ant pedalo esantį veiloką su izoliacija, arba pakeisdavome tiesiog tą veiloką į medinį rutuliuką.Su veiloku būdavi pirmiausia "bum" ir po to jau suveikia plastikas ir dėžės tūris, o su medine kaladėle ar su izolke primiausiai būdavo "takšt" ir tik po to plastikas ir dėžė. Tai tas "takšt" grubiai sakant yra aukštame dažnyje nors viskas kartu, tai yra didelis būgnas, kurio garsui atkurti reikia ne tik žemų dažnių, bet ir beveik viso diapozono.

Ilgai mes dar su juo po to susirašinėjome, kame gali būti problema, kodėl jo mašinoje yra sausokas garsas, jis net mcIntosh bandė keisti į CDA-7990R, tačiau rezultatas geresniu netapo. Mano supratimu, visos malkos krito ant Sedici, nes kiti sistemos elementai buvo žinomi. Iš jo tuo metu gavau Sedici schemas, su mintim, gal galima ką nors iš ten išmesti. Tačiau kiek pamenu, nėra ką modifikuoti šiame stiprintuve, jis per daug gerai techniškai pagamintas. Kalta to meto samprata apie stiprintuvo projektavimą. Aleksandras dar bandė kaltinti savo linijinius laidus, tačiau aš skeptiškai žiūriu į laidų magiją, nors žinoma linijinius visada rinkausi gana rimtai. Beje, laidais taip pat šokiravau, tada aš jau savo poreikiam naudojau monolitinius lietkabelio laidus garsiakalbiams. Nuotraukos gautos iš Aleksandro, 2005 metais...
Bookmarks