+ Reply to Thread
Rodyti rezultatus nuo 1 iki 18 iš 18

Tema: Subo pasirinkimas, laukiu pasiulymu

Jaunius Edvinas1988 is on a distinguished road
    Registracijos data
    Oct 2008
    Vieta
    Kaunas
    Žinučių
    29

Pagal nutylėjimą Subo pasirinkimas, laukiu pasiulymu

Sveiki, gal nevisai čia papuoliau, bet...
    Turiu stiprintuvą Ivolga BG1004, nuo jo pajungęs 2 komplektus originalių AUDI-Blaupunkt 6,5" komponentų (priekis + galas, pajungęs ant 8 omų).
    Kokybės nekalnai, bet turbūt reti komponentai kainuojantys 300 - 400 apgrotų.

Taigi turiu dar 2 kanalus po 100W arba bridžu tipo 350W, realiai gal bus ~300, kuriuos noriu panaudoti sūbui. Sūbui noriu skirti iki 400Lt, bet jeigu pvz dametus 50Lt atsiranda belekaip geresnis variantas nenumirsiu ir rasiu papildoma "pidisoką".
    Dėl apiforminimo nesu apsisprendęs, bet bus arba 10" mažoj dėžėj sparne arba kalsiu dėže per visą galinių sėdynių ilgį ir minimaliai išnešiu į lauką (bet vistiek dėžė bus bent 55L).

Šiuo metu kažkaip linkstu link portinės dėžės, o ne "mini dėžės".

Taigi ką gero galit pasiūlyt tiek 10" tiek 12", atsižvelgiant į tai, kad stiprintuvo tikrai nekeisiu.

Kolkas iš atsiliepimų užkabinę tokie variantai kaip Helix P10, Gladen RS12 (bet nesu tikras ar užteks stipro), taip pat Gladen SQX 10.
    Visi garsiakalbiai žiauriai skirtingi, bet norisi ir kažkiek slėgio ir kokybės.

P.S. automobilis A6 avant.

Aktyvus kostas is on a distinguished road
    Registracijos data
    Feb 2011
    Žinučių
    223

Pagal nutylėjimą

Forume rs audio parduoda papigiai, pasižiūrėk.

O dėl subo, tai rekomenduoju, nors ir mano pačio pardavinėjamas.
    http://forumas.i-klubas.lt/showthrea...-Force-12-600G

Naujokas ulida is on a distinguished road
    Registracijos data
    Aug 2012
    Vieta
    norway
    Žinučių
    75

Pagal nutylėjimą

gladen SQX 10 teko klausyt prie kelių stiprintuvų, muzikalumu nepasižymi, bet valina kaip reik

Ekspertas Vilmantas is on a distinguished road Vilmantas is on a distinguished road Vilmantas's Avatar
    Registracijos data
    Jun 2005
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    48
    Žinučių
    2,792

Pagal nutylėjimą

Jei už dešimtoką, tai gana vykęs/nebrangus variantas JL AUDIO W0 serija. Gana solidžiai pasirodo ir GLADEN RS modeliukas.
    WWW.GARSUGAMA.LT - 8 605 19197

Registracijos data
    Oct 2008
    Vieta
    Kaunas
    Žinučių
    29

Pagal nutylėjimą

Gal vistik labiau linkstu prie normlios dėžės, prie sėdynių, tad gali būti tiek 10 tiek 12.
    Sūbas bus tik vienas, tai man kažkaip atrodo, kad w0 būtų silpnokas variantas

Ekspertas Vilmantas is on a distinguished road Vilmantas is on a distinguished road Vilmantas's Avatar
    Registracijos data
    Jun 2005
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    48
    Žinučių
    2,792

Pagal nutylėjimą

Kam atrodo kad W0 silpnokas variantas - prašom svečiuosna, ir per minutę įrodau ką jis gali. Be abejo - temos autorius išvadas darosi žiūrėdamas į popieriuką, kur parašyta neimponuojantys skaičiukai...

vietinis Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    63
    Žinučių
    5,660

Pagal nutylėjimą

Off topic!

+1 už W0. O pradinukams siūlau įsisavinti vieną paprastą taisyklę: 3 dB didesnis subo jautrumas (realus, ne tas kur rašo dauguma gamintojų), atstoja 2 kart didesnį galingumą. JL AUDIO 12 W0 turi 87.6 dB (o JL deklaruoja ~ realius parametrus). Tuo tarpu Gladen RS12 gamintojas deklaruoja 91.3 dB, kas yra absoliučiai nerealu ir lengva ranka galiu iš akies tokiam subui duoti geriausiu atveju kokius 82-84 dB jautrumą, o esant maksimaliam galingumui, jautrumas bus dar mažesnis ir suksis iki 80 dB.

91.3 dB jautrumą gali turėti subas labai korektiškos konstrukcijos, su lengva pakaba, gofru kuris nėra panašus į dviračio kamerą arba juo labiau padangą
    SERV.LT - visos svetainių talpinimo paslaugos

Ekspertas darializ will become famous soon enough darializ will become famous soon enough darializ will become famous soon enough darializ will become famous soon enough darializ's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2006
    Amžius
    41
    Žinučių
    739

Pagal nutylėjimą

Citata Artūras-M rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Off topic!

+1 už W0. O pradinukams siūlau įsisavinti vieną paprastą taisyklę: 3 dB didesnis subo jautrumas (realus, ne tas kur rašo dauguma gamintojų), atstoja 2 kart didesnį galingumą. JL AUDIO 12 W0 turi 87.6 dB (o JL deklaruoja ~ realius parametrus). Tuo tarpu Gladen RS12 gamintojas deklaruoja 91.3 dB, kas yra absoliučiai nerealu ir lengva ranka galiu iš akies tokiam subui duoti geriausiu atveju kokius 82-84 dB jautrumą, o esant maksimaliam galingumui, jautrumas bus dar mažesnis ir suksis iki 80 dB.

91.3 dB jautrumą gali turėti subas labai korektiškos konstrukcijos, su lengva pakaba, gofru kuris nėra panašus į dviračio kamerą arba juo labiau padangą
    būtu neblogai koki sąrašiuką pagal gamintojus padaryti kurie daug maž rašo realius parametrus..
    u-dimension 40xs, u-dimension 20vs

Blokuotas Inproof can only hope to improve Inproof can only hope to improve
    Registracijos data
    Jan 2011
    Amžius
    34
    Žinučių
    961

Pagal nutylėjimą

Tai, kad žmogui jau senai siulyta 12w0v3 už centus, bet vistiek tie skaičiukai kurie blizga kitų gamintojų puslapiuose nukreipia dėmesį nuo gero daigto. Jei 12w0 neturi smarvės tai aš bankukenas... Protu nesuvokiu kam daugiau gali reikėti, nes realiai kol jie pas mane grojo tai daugiau nei pusės jų potencialo nenaudojau. O jau kai kildavo noras atsukt pilna jėga tai ten ne muzikos klausimas pasidaro, o savo vidinių organų kratymas. Aišku pas mane buvo du, bet vieno irgi pilnai užtenka. Vilmantas klausė pas mane, gali pasakyt kas, kaip...

Registracijos data
    Jun 2005
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    48
    Žinučių
    2,792

Pagal nutylėjimą

Nėra ką daug sakyt, draugelis gale pasėdėjęs tris min., per tave apetitą alui prarado visam vakarui.

Savas helix will become famous soon enough helix will become famous soon enough helix will become famous soon enough helix will become famous soon enough helix will become famous soon enough helix will become famous soon enough helix's Avatar
    Registracijos data
    May 2006
    Žinučių
    287

Pagal nutylėjimą

Off topic!

na , pas jl audio 1w/1m jautrumas , pas gladen - 2,83 w/1 m...šeip 144 gr. - nėra labai jau sunku kaip 30 cm. subui, gofra" gana siaura - ne padanginė , o sqx - kitas jau reikalas

vietinis Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M will become famous soon enough Artūras-M's Avatar
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    63
    Žinučių
    5,660

Pagal nutylėjimą

Citata helix rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    na , pas jl audio 1w/1m jautrumas , pas gladen - 2,83 w/1 m...šeip 144 gr. - nėra labai jau sunku kaip 30 cm. subui, gofra" gana siaura - ne padanginė , o sqx - kitas jau reikalas
    2,83V esant 4 Om apkrovai atiduoda 2W. 91.3 dB - 3 dB = 88.3 dB, tačiau mano manymu taip pat padidintas jautrumas. Manipuliacija standartais, kad gražiau atrodytų parametrai, kai tokius dalykus matau, man iš karto kyla įtarimai... Bet čia tik IMHO.

Savas helix will become famous soon enough helix will become famous soon enough helix will become famous soon enough helix will become famous soon enough helix will become famous soon enough helix will become famous soon enough helix's Avatar
    Registracijos data
    May 2006
    Žinučių
    287

Pagal nutylėjimą

2,83V esant 4 Om apkrovai atiduoda 2W. 91.3 dB - 3 dB = 88.3 dB, tačiau mano manymu taip pat padidintas jautrumas. Manipuliacija standartais, kad gražiau atrodytų parametrai, kai tokius dalykus matau, man iš karto kyla įtarimai... Bet čia tik IMHO.
    šiokį tokį pliusą tarsi reabilitacijai šiai firmai norėjau uždėt, nes būtent rs serija pakankamai ne šiuolaikiška - nei watų daug turi , nei pakaba kaip tankas, tokie "kaip senesniais laikais - pusiau midbasas ", o jl audio "iš senų laikų" - kelia pasitikėjimą - šiuolaikiniai , manau, kaip ir daugelis - "pažaidžia marketingą " ... na čia tik mano nuomonė.

Registracijos data
    Jun 2005
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    48
    Žinučių
    2,792

Pagal nutylėjimą

Papildysiu gerb. Helix postą. Pvz. 12W3 modelis visuomet deklaracijoje duodavo 300 RMS. Metai persivertė - paukšt, ir jau rašo 500 RMS. Tas pats su ALPINE - naują SWR seriją paleido - galia iki KILOWATO paaugo. O leliukai akytes išvertę džiaugiasi, rankytėm kojytėm ploja ot kaip Alpine kilovatas atpigo.

EMMA LT komanda muzotonas will become famous soon enough muzotonas will become famous soon enough muzotonas will become famous soon enough muzotonas will become famous soon enough
    Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Grigiškės
    Amžius
    46
    Žinučių
    2,125

Pagal nutylėjimą

Na kadangi, dabar ir stiprintuvų galingumas auga tai reikia ir subus auginti. Realiai 91 dB/1W ir turintis kokiu 100-150W pilnai pakankamas normaliam muzikos klausimui lengvajame automobilyje. Kas dėl čia aptariamu tai gladeno RS tikrai prie senuku ir iki padanginių gofrų jam dar toli. jautrumas gal kiek ir padidintas, bet A-Z irgi rašė, kad jis yra didelis.
    Kolkas ritės ir kondikai formuoja garsą.

Registracijos data
    Oct 2003
    Vieta
    Kaunas
    Amžius
    63
    Žinučių
    5,660

Pagal nutylėjimą

Citata Vilmantas rašė čia: Peržiūrėti žinutes
    Papildysiu gerb. Helix postą. Pvz. 12W3 modelis visuomet deklaracijoje duodavo 300 RMS. Metai persivertė - paukšt, ir jau rašo 500 RMS. Tas pats su ALPINE - naują SWR seriją paleido - galia iki KILOWATO paaugo. O leliukai akytes išvertę džiaugiasi, rankytėm kojytėm ploja ot kaip Alpine kilovatas atpigo.
    Nieko negaliu pasakyti apie naują produkciją, senai bekišau nagus. Tačiau toks padidėjimas mane nelabai nustebina dėl labai paprastos priežasties - yra firmų, kurios visą laiką pateikdavo sumažintus galingumus pozicijoms, kurios išlaiko vardą, palikdami didelį rezervą. Prie tų firmų seniau priklausė Rockford Fosgate, JL Audio, Alpine, Hifonics (iki pardavimo) ir gal būt daugelis kitų gamintojų. Šioms firmos užtenka atsisakyti rezervo ir jie gali atlikę minorinius pakeitimus deklaruoti didesnes galias. Apie Gladen RS12 aš nemažai skaičiau gero, bet niekada nieko nedariau ir net neklausiau kitų darytų, ir pats greičiausiai nieko nedarysiu, jau vien dėl to, kad produktas masinis, o tokie man niekada nepatiko Jeigu man reiks subo, pasiimsiu vos ne bet ką atitinkantį užduoties sąlygas ir gausiu norimą rezultatą. Viskas labai paprasta

Muzotonas parašė teisingai - 100W daugiau nei per akis subui. Jaunimas - reklamos aukos, jie absoliučiai nieko nesigaudo ir vadovaujasi tuo, ką jiems bruka tokie pat nieko garse nesigaudantys menedžeriai. Situacija apgailėtina.... gatvėse pilna besivažinėjančių atvirais langais keliančių triukšmą „golfų“, kurie prieš aplinkinius vaidina, kad klausosi muzikos Atidarius langą triukšmas pačiame salone pašoka iki 90 dB, apie kokį muzikos klausymą gali eiti kalba?

Registracijos data
    May 2006
    Žinučių
    287

Pagal nutylėjimą

Nieko negaliu pasakyti apie naują produkciją, senai bekišau nagus. Tačiau toks padidėjimas mane nelabai nustebina dėl labai paprastos priežasties - yra firmų, kurios visą laiką pateikdavo sumažintus galingumus pozicijoms, kurios išlaiko vardą, palikdami didelį rezervą. Prie tų firmų seniau priklausė Rockford Fosgate, JL Audio, Alpine, Hifonics (iki pardavimo) ir gal būt daugelis kitų gamintojų. Šioms firmos užtenka atsisakyti rezervo ir jie gali atlikę minorinius pakeitimus deklaruoti didesnes galias. Apie Gladen RS12 aš nemažai skaičiau gero, bet niekada nieko nedariau ir net neklausiau kitų darytų, ir pats greičiausiai nieko nedarysiu, jau vien dėl to, kad produktas masinis, o tokie man niekada nepatiko Jeigu man reiks subo, pasiimsiu vos ne bet ką atitinkantį užduoties sąlygas ir gausiu norimą rezultatą. Viskas labai paprasta

Muzotonas parašė teisingai - 100W daugiau nei per akis subui. Jaunimas - reklamos aukos, jie absoliučiai nieko nesigaudo ir vadovaujasi tuo, ką jiems bruka tokie pat nieko garse nesigaudantys menedžeriai. Situacija apgailėtina.... gatvėse pilna besivažinėjančių atvirais langais keliančių triukšmą „golfų“, kurie prieš aplinkinius vaidina, kad klausosi muzikos Atidarius langą triukšmas pačiame salone pašoka iki 90 dB, apie kokį muzikos klausymą gali eiti kalba?
    mane asmeniškai vis dar optimistiškai nuteikia tas , kad karts nuo karto mano kelyje sutinkami "klijentai" domisi - KAIP , O NE KIEK GROJA

Registracijos data
    Oct 2008
    Vieta
    Kaunas
    Žinučių
    29

Pagal nutylėjimą

12w0 gal variantas ir geras, bet skaičiavausi pakankamai ilgai su bassbox6 ir, kad išgauti tolygią kreivę, dėžė gana didelė gaunasi, mano atveju čia minusas.
    Dėlto galingumo gal biškį perdėjau, tiesiog keletą metų vartojau 12w3v3 nuo JL 300/2 tai geriausiu atveju trečdalį jo galios naudodavau kasdieną, bet užėjus norui paklausyt piktesnę dainą galios būdavo sočiai.
    Kad man tų 100w pakaks puikiai suprantu, bet visada norisi turėt dar kažkiek ir rezerve.

Šeip pradėjau žvalgytis į dešimtukus, kadangi dėžė gaunasi stipriai mažesnė.

+ Reply to Thread

Bookmarks

Rašymo taisyklės